Zanimljivosti

OSNIVAČ WHATSAPPA SE BAŠKARI U HRVATSKOJ: Ovako izgleda njegova superjahta vredna 200 miliona dolara (FOTO)

Jan Koum poseduje najveću kolekciju "poršea" na svetu.

16.08.2024 17:01

OSNIVAČ WHATSAPPA SE BAŠKARI U HRVATSKOJ: Ovako izgleda njegova superjahta vredna 200 miliona dolara (FOTO)
MARC MÜLLER / AFP / Profimedia

Jan Koum, osnivač popularne aplikacije WhatsApp i milijarder čije se bogatstvo procenjuje na 13 milijardi dolara, trenutno boravi u Hrvatskoj, gde uživa na svojoj 100-metarskoj superjahti. Jahta, čija se vrednost procenjuje na 200 miliona dolara ili 182 miliona evra, opremljena je đakuzijem i helidromom, i može da primi 15 gostiju u osam luksuznih kabina.

Osim jahte, Koum poseduje i privatni mlaznjak, kao i druge luksuzne nekretnine.

Uživanje na jahti i prethodni boravak u Hrvatskoj

Ovo nije prvi put da Jan Koum uživa u lepotama Hrvatske. Pre tri godine, stigao je na ostrvo Vis s tri luksuzne megajahte, među kojima se istakla najskuplja među njima, "Moonrise", čija se vrednost procenjuje na 220 miliona dolara, prenosi thedubrovniktimes.com.

Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Jahta Jana Kouma

 

Jan Koum je ukrajinskog porekla, a svoje bogatstvo stekao je prodajom WhatsApp-a Facebooku 2014. godine za neverovatnih 19,3 milijarde dolara. Osim po poslovnom uspehu, Koum je poznat i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila, posedujući jednu od najvećih kolekcija "poršea" na svetu sa čak stotinu automobila.

Iako je svetski poznat kao uspešan preduzetnik, Jan Koum ne voli kada ga nazivaju preduzetnikom. Naime, on je jednom prilikom objavio na Twitteru: "Sledeća osoba koja me nazove preduzetnikom dobiće udarac u lice od mog telohranitelja."

Kum smatra da preduzetnike pokreće želja za zaradom, dok on ističe da želi samo da stvara korisne proizvode.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)