Zanimljivosti

PRE 24 GODINE JE POGINULA NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA GLUMICA: Njena ćerka se vratila na mesto tragedije i svi govore o ovom!

Ena Begović je tragično nastradala na Braču.

16.08.2024 14:09

PRE 24 GODINE JE POGINULA NAJLEPŠA JUGOSLOVENSKA GLUMICA: Njena ćerka se vratila na mesto tragedije i svi govore o ovom!
youtube/printscreen

Juče je bila 24. godišnjica smrti Ene Begović, koju su mnogi smatrali najlepšom jugoslovenskom glumicom. Ena je tragično nastradala 2000. godine u bizarnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Braču. Džip u kojem je bila sa je pao u provaliju, a nesrećna Ena je poginula.

Osim njih dve u džipu su bili i Josip Radeljak Dikan, njihova ćerka Lana, Enina majka Tereza, a vozio se Radeljakov sin Leo.

Leo Radeljak je oslobođen optužbi, a nesreću je izazvao neispravan menjač na džipu. Mnogima do danas nije jasno kako su svi preživeli u kolima, ali lepa glumica nije.

Takođe, za Enu je ovo bila najgora moguća smrt, jer nije nikakva tajna koliko se plašila vožnje.

Bila je to smrt koja je šokirala hrvatsku javnost jer je samo nekoliko nedelja ranije glumačka diva ponosno pozirala sa novorođenom ćerkom Lanom za jedan magazin, ne krijući sreću zbog braka sa Josipom Dikanom Radeljakom i rođenja ćerke koju je priželjkivala. tako dugo.

Da podsetimo, Ena je krajem devedesetih osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio motociklista, a tada je 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica završio u komi i teškom stanju, od čega se teško oporavljao.

Posle toga njen život više nije bio isti, a strah od saobraćajnih nezgoda i vožnje nikada nije prevazišla, nvodi Dnevnik.hr.

Malena Lana je imala samo 45 dana kada je njena majka poginula. 

Lana Radeljak danas ima 24 godine i drži se daleko od očiju javnosti, ali se na Instagramu pojavila fotografija koja je otkrila gde je Lana bila na godišnjicu majčine smrti.

Glumica Anja Šovagović Despot objavila je na Instagramu fotografije na kojima s Lanom pozira ispred Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Supetru na Braču, ostrvu na kojem je poginula njena majka.

Svi koji su videli ove slike su primetili koliko Lana liči na svoju majku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)