Zanimljivosti

NAJVEĆEG ZAVODNIKA JE ŽENA PUŠTALA DA LEŽI U URINU I FEKALIJAMA: Borio se sa opakom bolešću, a prvi znak otkrio slučajno

Prijatelji su nakon njegove smrti sve otkrili.

15.08.2024 21:40

NAJVEĆEG ZAVODNIKA JE ŽENA PUŠTALA DA LEŽI U URINU I FEKALIJAMA: Borio se sa opakom bolešću, a prvi znak otkrio slučajno
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Patrik Svejzi rođen je 18. avgusta 1952. godine u Hjustonu u Teksasu. Njegovo četvoro braće i sestara i njega odgajali su roditelji Patsi i Džesi Svejzi. Svejzijeva majka, direktorka Hjustonske džez baletske kompanije, uvela je sina u ples u ranoj mladosti. Još dok je bio u osnovnoj školi, Svejzi je razvio ljubav prema baletu i kolege su ga često zadirkivale. Tokom srednje škole, odvojio je svoju plesnu karijeru da bi se koncentrisao na gimnastiku, plivanje i fudbal. Nakon diplomiranja, ponuđene su mu i atletske i plesne stipendije. Svejzi se opredelio za atletiku i upisao se na San Jacinto koledž u Hjustonu u Teksasu, gde se fokusirao na gimnastiku. Dve godine kasnije, napustio je školu da bi bio na turneji kao šarmantni princ Snežane.

Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovako je izgledao Patrik Svejzi

Godine 1972. Svajzi je otputovao u Njujork da nastavi plesnu karijeru. Počeo je da trenira u baletskim kompanijama, a ubrzo je angažovan kao glavni igrač u Baletskoj kompaniji Eliot Feld. Međutim, njegov uspeh je prekinut kada je stara fudbalska povreda zahtevala operaciju kolena. Operacija, zajedno sa infekcijom koja je usledila, dovela je do toga da Svajzi napusti prestižnu kompaniju Feld.

Ovako je saznao da je bolestan

Svejziju je početkom 2008. dijagnostikovan rak pankreasa stadijuma 4. Posle više od godinu dana lečenja koje je uključivalo hemoterapiju i eksperimentalno ispitivanje lekova, Svejzi je objavio da mu je rak metastazirao na jetru. Dok je proslavljao Novu godinu sa svojom suprugom Lizom Niemi, Svejzi je osetio da nešto nije u redu.

- Pokušao sam da popijem šampanjac, i to bi bilo kao da sipam kiselinu, znate, na otvorenu ranu.

Ubrzo je otkrio da su problemi sa varenjem postali ogromni i konstantni.

- A onda sam počeo da razmišljam da postajem mršav. Smršao sam u tren oka. A onda kada to vidite u ogledalu, kada sve odjednom, povučete oči nadole i donji deo očiju vam požuti i pojavi se žutica - tada znate da nešto nije u redu - rekao je jednom, piše Abc News.

Svejzi je shvatio da mu je potrebna medicinska pomoć.

- Počeo sam da malo istražujem i da shvatam da ovo nije lepo. To nije bilo dobro.

Glumac je rekao da je bio strastveni pušač većinu svog života i verovao je da je ta navika doprinela razvoju njegove bolesti. Svejzi je preminuo 14. septembra 2009. u 57. godini, 20 meseci nakon dijagnoze raka.

Posle njegove smrti otkriveni su stravični detalji kako je živeo pred kraj svoje borbe. Njegovi prijatelji su ispričali da ga je žena zanemarivala i držala kao zatvorenika.

- Zanemarivala ga je čim bi im Patrikov mlađi brat Don okrenuo leđa. Satima ne bi bila kod kuće, a kada bi Don došao, zatekao bi Patrika u fekalijama i urinu. Ako bi se Patrik i Lisa posvađali, šamarala ga je i grebala - izneli su njegovi prijatelji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)