Zanimljivosti

BEZ NJENE POMOĆI SVETISLAV PEŠIĆ NE BI MOGAO DA FUNKCIONIŠE: Čim je ugledao Veru, znao je da će se oženiti njom! (FOTO)

Ona je njegova najveća podrška!

13.08.2024 14:16

BEZ NJENE POMOĆI SVETISLAV PEŠIĆ NE BI MOGAO DA FUNKCIONIŠE: Čim je ugledao Veru, znao je da će se oženiti njom! (FOTO)
ATAImages

Svetislav Pešić, jedan od najuglednijih evropskih košarkaških trenera, u svojoj kolekciji trofeja do sada je imao sve osim olimpijske medalje. Poznat po izuzetnim dostignućima na trenerskoj sceni, Pešić je član Kuće slavnih FIBA i jedan od retkih stručnjaka koji je osvojio sva tri evropska kupa. Trenutno se nalazi na pragu dodatnog uspeha, upravo zbog bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pešić je poznat po tome što duboko vrednuje porodicu i porodične vrednosti. Njegova supruga Vera, koja je bila košarkašica u sarajevskom “Željezničaru“, bila je velika podrška tokom njegove karijere. Zajedno su odgajili dvoje dece koja su postala uspešni odrasli ljudi. Njihov sin Marko je sportski direktor u Bajernu, dok je ćerka Ivana sada u Barseloni i udata je za Jaglu, bivšeg reprezentativca Nemačke.

Čim ju je Svetislav ugledao, znao je da je Vera ta

Svetislav je ranije otkrio da je odmah znao da će Vera postati njegova supruga kada ju je prvi put sreo, kako piše Story. Uvek naglašava važnost porodice kao stuba oslonca, a suprugu Veru i njenu podršku I razumevanje takođe posebno ističe.

- Srećna okolnost je da je i supruga bila košarkašica i to vrhunska u sarajevskom Željezničaru. Znala je dobro kakav je posao trenera, da je on to i kad je kod kuće, znači 24 sata. Nije joj bilo lako da donosi neke odluke, pre svega da zauvek napusti posao i prati me po putešestviju koje je u inostranstvu trajalo 24 godine, a bila je jedan od direktora na izgradnji elektrifikacije na Kosovu i Metohiji. Danas sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je ona najzaslužnija što imamo ovakvu porodicu, dobru decu i podmladak, rekao je jednom prilikom.

 

Kako kaže, bez podrške i pomoći koju Vera pruža, ne bi mogao da funkcioniše.

- Ona poznaje košarku, ponekad i previše (smeh). Želi da mi pomogne pa nekad suviše savetuje, a ja onda pokušavam da napravim selekciju tih saveta... Kada moj tim izgubi utakmicu, izađem sa njom da se prošetamo, da prođu muka i razočaranje, pa joj kažem: "Što sa toliko uložio u tog igrača, a on nema reakciju kakvu sam očekivao?!". Vera me pita: "Dobro, a ko je trener", odgovorim joj: "Kako ko je trener? Ja sam trener". Doda: "Pa treneru, donosi odluke. Ako te ne sluša, stavi ga na klupu (smeh)". Košarka je česta tema u našoj porodici, ali ima i dosta drugih stvari, ispričao je Pešić za Blic Ženu.

"Sigurno me zove žena"

Pored toga što je veliki stručnjak u košarci, Svetislav Pešić je poznat i kao vrhunski šaljivdžija. Na jednoj konferenciji, dok je održavao izlaganje, njegov telefon je iznenada zazvonio. Umesto da se nervira, Pešić je sa osmehom ustao, pozdravio novinare i uz smeh svih prisutnih napustio salu.

- Sigurno me zove žena. Čeka me ispred. Evo, lepo sam rekao – konstatovao je on pre izlaska.

Njegovoj karijera je u puno cvatu, čak I posle toliko godina. Ipak, jedna osoba može da zaustavi sve.

- Moja supruga Vera je jedina osoba koja će moći da me jednog dana zaustavi i odvoji od košarkaškog terena. Ali, ona to neće još dugo da preseče – kaže Pešić.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)