Zanimljivosti

NAJVEĆA ZAVODNICA HOLIVUDA JE PROVELA MLADOST U SIROTIŠTIMA: Ove fotke teraju suze na oči, ceo život je patila za jednim

Svi su mislili na početku da je bebisiterka - istina je bila drugačija.

17.08.2024 07:31

NAJVEĆA ZAVODNICA HOLIVUDA JE PROVELA MLADOST U SIROTIŠTIMA: Ove fotke teraju suze na oči, ceo život je patila za jednim
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Merilin Monro nikada nije imala dece, međutim, fotografije koje su skoro postale popularne na Instagramu zbunile su mnoge. Na njima ona pozira sa dve bebe dok ih čuva, igra se i presvlači.

Neumnjivo je da je ona bila holivudska zavodnica i neko ko je ostavio traga u tom vremenu kao glumica, pevačica i model, a neosporna činjenica je da su muškarci bili ludi za njom. Prvi put se udala navodno sa čak 16 godina, ali decu nikada nije imala. Zbog toga su mnoge zbunile fotografije na kojima Merilin izuzetno mlada pozira sa decom, uspavljuje ih, presvlači i jednostavno uživa u vremenu provedenom sa njima.

Ipak iza njih stoji neka sasvim druga priča. Kao tinejdžerku je, kako je govorila, niko nije želeo i u detinjstvu se suočavala sa siromaštvom, a pošto ju je otac ostavio a majka se borila sa mentalnim problemima, taj period je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama. Kako se ne bi tamo vratila, navodno se udala za tadašnjeg dečka.

Počela je rano da radi kao model  i ubrzo su se fotografi utrkivali ko će da je fotografiše. Na prvu audiciju za 20th Century Fox otišla je 1946. godine nakon čega je dobila ugovor i platu od 114 evra nedeljno. Tako su nastale i ove fotografije, a Merilin je jednom prilikom objasnila da su mnogi mislili kako je ona bebisiterka.

- Većina onoga što sam radila dok sam bila u Foksu prvi put, bilo je poziranje za fotografije. Javnost je izmislila priču o tome kako sam bila dadilja  koja je čuvala dete direktoru kastinga i tako su me otkrili. Rekli su mi da to kažem iako to nije istina. Mislili biste da su imali malo više mašte i imali me na kraju kao tata-dadilju - rekla je tada poznata glumica.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Svima je bila ideal lepote, ali je bila duboko nesrećna

Ona je tada prikazana kao "18-godišnja Merilin koja je bivša bebisiterka" i kako je kroz tu profesiju dobila "preokret u životu". Odgovarajući na rutinski poziv za bebisiterku, "našla se u kući reditelj kastinga Foxa koji je shvatio da će ona biti slavna glumica".

Fotografije su na ovoj društvenoj mreži iznenadile mnoge koji su priznali kako glumicu nikada nisu videli u sličnoj ulozi, što je mnoge oduševilo.

- Kako lepe fotografije. Studio i njihova publika.

- Kako je lepo izgledala tako mlada, šteta što nije mogla da ima decu bila bi jako dobra majka.

- Gledajući ove fotke volela bih da je imala decu o kojima je oduvek sanjala.

- Rastužuje me šta ju je sve snašlo i majčinstvo koje je očajnički želela - bili su neki od komentara.

Mnogi su se složili da je holivudsku glumicu snašla tužna sudbina i da bi sigurno bila posvećena majka da se ostvarila u toj ulozi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)