Zanimljivosti

"TO PITAJTE NJEGOVU ŽENU JELENU": Srđan Đoković otkrio OVO o Novaku, ali nešto ipak ostaje samo između njega i supruge!

Evo šta je otac otkrio o najboljem teniseru sveta.

11.08.2024 19:19

"TO PITAJTE NJEGOVU ŽENU JELENU": Srđan Đoković otkrio OVO o Novaku, ali nešto ipak ostaje samo između njega i supruge!
Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, čime je postigao svoj najveći sportski uspeh. Sa svojih 37 godina, Đoković je još jednom pokazao izuzetnu snagu i posvećenost sportu, potvrđujući svoju poziciju kao jedan od najvećih tenisera svih vremena.

U izjavi nakon osvajanja medalje, Đoković je rekao: "To je najveći sportski uspeh u mom životu." Njegova posvećenost i rigorozna priprema postali su poznati, a jedan od ključnih faktora njegovog uspeha je i specifična ishrana koju prati. Nakon što je otkrio da boluje od celijakije, Đoković je prešao na bezglutensku ishranu, što se pozitivno odrazilo na njegovo opšte zdravlje, formu i igru.

Novak Đoković ne koristi šećer i gluten

Šećer retko nalazi mesto u njegovoj ishrani, a mlečni proizvodi su potpuno isključeni iz njegovog jelovnika. Takođe, analizom krvi utvrđeno je da Đoković ne podnosi pšenicu i mlečne proizvode, dok je malo osetljiv i na paradajz, kako je pisao australijski GK.

U jednom intervjuu, Novakov otac Srđan Đoković otkrio je nekoliko zanimljivih detalja o svom sinu. Na pitanje Jovane Joksimović o tome koliko Novak spava, Srđan je odgovorio:

- Pa nisam baš siguran, pitajte njegovu suprugu Jelenu, ali on spava najmanje osam sati.

Foto: Starsport

Srđan, Dijana i Novak Đoković

Srđan Đoković je takođe istakao kako su on i njegova supruga Dijana naučili Novaka da se nosi sa porazima.

- Niko ne toleriše poraze na način na koji on toleriše. Takav je rođen, odrastao u kući sportista i naučili smo ga da se sport sastoji od pobeda i poraza. Osim što je veliki sportista, Novak je veliki čovek, pravi predstavnik Srbije, naglasio je Srđan Đoković.

Ovo dostignuće samo je još jedan dokaz Đokovićeve izvanredne karijere i neprekidne posvećenosti tenisu, a njegov uspeh na Olimpijadi u Parizu će se dugo pamtiti kao jedan od vrhunskih trenutaka u istoriji sporta, prenosi Story.hr.

Šta je celijakija

Celijakija je hronična autoimunska bolest koja se aktivira kada obolela osoba unese gluten, a pogađa oko 1% svetske populacije. Ova bolest utiče na sluznicu tankog creva, uzrokujući njeno oštećenje i smanjenje apsorpcije nutrijenata, što može izazvati dijareju, gubitak težine, nadimanje i anemiju. Pored gastrointestinalnih simptoma kao što su hronični prolivi, bolovi u stomaku, nadutost i mučnina, celijakija može uzrokovati i van-gastrointestinalne simptome, uključujući anemiju, osteoporozu, oštećenje zubne gleđi, bolove u zglobovima, kožni osip, depresiju, i probleme sa rastom kod dece. U Srbiji se procenjuje da ima oko 70.000 obolelih, ali ne postoji tačna statistika zbog nedovoljne prepoznatljivosti bolesti.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)