Zanimljivosti

ZBOG LJUBAVI SE IZ BEOGRADA PRESELILA ZA SPLIT: Stekla popularnost u prvom srpskom lezbijskom filmu, a onda se desio on!

Ana Franić se zbog ljubavi preselila u Split, a nakon razvoda se vratila u Beograd.

05.07.2024 13:03

ZBOG LJUBAVI SE IZ BEOGRADA PRESELILA ZA SPLIT: Stekla popularnost u prvom srpskom lezbijskom filmu, a onda se desio on!
ATA images

Glumica Ana Franić (42) odrasla je uz oca, koji se celog života bavio filmom, pa je od malih nogu zavolela glumu. Njen otac Severin Franić bio je čuveni filmski kritičar, a njena majka Olga je bila bliska prijateljica sa glumicom Dušicom Žegarac. 

Ana je debitovala u Beogradskom dramskom pozorištu, u predstavi "Kaj sad", a pravu popularnost stekla je 2004. glavnom ulogom u filmu "Diši duboko", prvom srpskom filmu koji se bavi lezbijskom tematikom. Televizijska publika je zavolela u serijama "Mješoviti brak" i "Ulica lipa".

Pauza zbog ljubavi

U zenitu popularnosti Ana se povukla i napravila višegodišnju pauzu u karijeri. Lepa crnokosa glumica se zaljubila u profesionalnog ronioca Marka Ižakovića, s kojim je dobila dvojicu sinova. Nažalost, brak nije potrajao, pa se posle razvoda s decom vratila u rodni Beograd.

- Ja ne bih bila ja da se u životu nisam vodila srcem. Divna odluka je bila da odem iz Beograda u Split. Iz te divne odluke sada imam dvoje dece. Provela sam divnih sedam godina sa čovekom koji zaslužuje moju ljubav i poštovanje, od sada, pa zauvek - rekla je nakon rastanka sa suprugom poznata glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Franic (@anafranic_)

Kako je nedavno rekla u emisiji "Balkanskom ulicom" u životu je osetila najveću tugu, ali i najveću sreću u razmaku od samo nekoliko meseci.

- Otac mi je umro 2014, bila je to ogromna tuga. Samo tri mesece kasnije saznala sam prvi put da sam trudna. Nije bilo lako, u jednoj godini se sve desilo - da bi se neko rodio, neko drugi je morao da umre. Moj otac nije dočekao unuke, a želeo je, da. Meni se desila prvo jedna jako velika tuga, a zatim i velika radost nekoliko meseci kasnije, tako da je jedno smenilo drugo - rekla je lepa glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Franic (@anafranic_)

Po povratku u Beograd nakon razvoda vratila se pred TV kamere ulogom u serijama "Močvara", "Tri muškarca i tetka", "Deca zla". Kako priznaje, nije lako žonglirati između posla, dvojice sinova Andrije i Martina, te majke, kojoj je potrebna.

- Ja sam samohrana majka sa svim što to nosi. Ja sam jedinica, znači nemam ni sa kim da podelim neki taj teret ili brigu koja je nekad pomalo opterećujuća. Moj dan i život su vrlo izazovni u svakom smislu. Ja stalno govorim, nije toliko problematično hendlovati, što bi mladi rekli, ovo što su deca i što su roditelji i tako dalje, da nema toliko drugih obaveza koje su svakodnevno prosto na mojim leđima. Znači, ja nemam nikoga ni smeće da mi baci, a kamo li bilo šta drugo. Deca su, pored toga što su radost i velika obaveza - rekla je Ana Franić.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)