Zanimljivosti

NAZIVANA JE BESTIDNICOM, NIZALA JE AFERE I SKANDALE: Poredili je sa Merilin Monrom, a završila je još tragičnije!

Za Dajanu Dors su se vezivali mnogi skandali, ali se ona nije osvrtala na to.

03.07.2024 16:21

NAZIVANA JE BESTIDNICOM, NIZALA JE AFERE I SKANDALE: Poredili je sa Merilin Monrom, a završila je još tragičnije!
Printscreen/Instagram/dianadors

Iako su svi mislili da je sve počelo i završilo se sa Merlin Monro, nije tako. Na holivudskoj sceni harale su i druge lepotice, među kojima je bila i Dajana Dors atraktivna i glamurozna lepotica koji su mnogi smatrali britanskom Merlin Monro. Anđeoski lik i plave kovrdže bile su nešto po čemu je ova lepotica bila prepoznatljiva. 

Dors je bila jedna od onih koja je odisala senzualnošću u vreme kada ženska senzulanost nije mogla da se promoviše. Atraktivna glumica polagala je veliku nadu da će biti velika zvezda, sve dok njen skandalozni život nije bacio senku na sve.

Bila je devojka sa sela

Dajana je rođena u Svindonu, Viltšir u Engleskoj 1931. godine od oca Alberta Edvarda Sidnej Fluka službenika sa železnice i majke Vinifred Mejd Meri. Porodica nije bila bogata, ali su svojoj ćerki obezbedili stabilnost i obrazovanje srednje klase. Svindon je bilo malo mesto, čak i premalo za skandale poput onih koje je Dajana priređivala. A sve je krenulo pre njenog rođenja.

Dajanina mama je krila trudnoću jer je imala burnu aferu sa jednim podstanarom, zbog čega nije bila sigurna ko je Dajanin otac. Ali drama oko njenog dolaska na svet nije se tu završila, prenosi  The Shot. Dajana se rodila bez boje na licu zbog čega su lekari strahovali na porođaju, ali su spašene i ona i njena majka.

Bila je poznata po aferama i burnom životu

Iako su je smatrali britanskim "s**s simbolom" i mnogi joj predviđali dobru karijeru, bila je poznatija po aferama, mnogobrojnim ljubavnicima i organizovanju zabava na kojima su se koristile nedozvoljene supstance. Iako je odrastala daleko od glamura, ona je uvek želela da bude na tv ekranu, pa je jednom prilikom slagala o svojim godinama kako bi se pridružila Londonskoj akademiji muzike i umetnosti.

Nosila je kapute od kanadske kune preko dana spavala ispod pokrivača noću od kune a ubrzo su je prozvali "Engleskom Merlin Monro" što ona nije prihvatala, prenosi Tračara.

Nikada se ni za šta nije izvinjala a jednom prilikom je svešteniku rekla " da li očekujete da poverujem da će Bog biti uznemiren ako ja imam aferu? Okej ne ubij...ne kradi...ali počiniti preljubu? Ako za to niko ne zna kakve veze ima" što je dosta govorilo o njenoj pomalo "drskoj" prirodi.

Tri puta se udavala

Holivudska glumica je pored burnih afera koje je imala sa mnogim poželjnim muškarcima stala tri puta pred matičara i iz tih brakova je dobila tri sina. U prvom braku je bila kako je rekla poput " pauka zarobljenog u mreži"  dok je pored trećeg supruga osetila svu čar luksuza i bogatstva uživajući u luksuznoj vili sa bazenom i vozeći se najlepšim kolima.

Ipak treći suprug je sebi oduzeo život samo nekoliko meseci nakon Dajanine smrti koja je nastupila par godina nakon dijagnoze raka jajnika. Kuća i sve stvari su rasprodate i sve je nestalo preko noći.

- Bila sam veoma nesrećna. Ljudi su mi govorili da je to cena koju plaćam jer sam želela bazen i cadilac. Ne stidim se ničega, daleko od toga - priznala je ona jednom prilikom.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)