Zanimljivosti

SKANDAL NA IMANJU ČUVENE OPRE: Uhapšena dvojica mladića, obojica imali oružje kod sebe!

Evo šta se to desilo na imanju omiljene voditeljke.

02.07.2024 15:34

SKANDAL NA IMANJU ČUVENE OPRE: Uhapšena dvojica mladića, obojica imali oružje kod sebe!
GLYN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vlasti u Mauiju su nedavno uhapsile dvojicu muškaraca, od kojih jedan ima 19 a drugi 21 godinu, osumnjičenih za ilegalni lov u blizini imanja Opre Vinfri na Havajima. Ova neobična situacija je privukla pažnju javnosti i izazvala različite reakcije.

Odeljenje za zaštitu zemljišta i prirodnih resursa (DOCARE) je uspostavilo saradnju sa lokalnim rančerima kako bi sprečili ilegalni lov u celoj oblasti. Ovo partnerstvo je rezultiralo hapšenjem dvojice osumnjičenih, ali je važno napomenuti da se hapšenje nije dogodilo na imanju Opre Vinfri.

- Prošlog meseca, DLNR je kontaktirao lokalne rančere povodom sprečavanja ilegalnog krivolova u celoj oblasti i dogovorili smo se da sarađujemo. Hapšenja se nisu dogodila na imanju. Ovo se dogodilo u blizini raskrsnice Tompson Roud i Kamaole Roud, u oblasti Kula u Mauiju, navodi se u saopštenju za štampu. Tompson Roud je javni put koji prolazi kroz privatno vlasništvo u vlasništvu ranča Opre Vinfri, otkrio je potparol voditeljke u saopštenju za javnost.

Osumnjičeni i njihovo hapšenje

Luk Alen i Taj Munjoz, oba iz Mauija, su privedeni u policijsku stanicu nakon što su zvaničnici primetili kako koriste reflektor u svrhu lova. Preliminarna istraga je otkrila da su u njihovom kamionu pronađene napunjena sačmarica i napunjena puška, a daljom istragom utvrđeno je da su lovili bez važećih dozvola, imali municiju u vozilu i da su lovili noću na privatnom zemljištu bez dozvole.

Optužbe i dalji tok događaja

Munjoz je uhapšen zbog posedovanja vatrenog oružja, nedostatka dozvole za lov, lova na privatnom zemljištu noću bez dozvole i korišćenja zabranjenog veštačkog svetla. Alen je dobio iste optužbe. Obojica su zadržani u policijskoj stanici Maui u Vailukuu, a slučaj je prosleđen Tužilaštvu okruga Maui.

Ovaj slučaj je izazvao različite reakcije u javnosti, a vlasti su odlučne u sprovođenju zakona i zaštiti prirode na Havajima.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)