Zanimljivosti

OBLJUBIO JE ROĐAK SA 15 GODINA, POSLE TOGA PONOVO ZLOSTAVLJANA: Prekinula je trudnoću da zlostavljaču ne bi rodila dete

Glumica je doživljavala pakao tokom detinjstva, ali i kasnije.

02.07.2024 21:40

OBLJUBIO JE ROĐAK SA 15 GODINA, POSLE TOGA PONOVO ZLOSTAVLJANA: Prekinula je trudnoću da zlostavljaču ne bi rodila dete
Johannes EISELE / AFP / Profimedia

Holivudska glumica Ešli Džad otkrila je da je tri puta bila silovana. Jedno od zlostavljanja se dogodilo 1999. godine, a napadača koga nije poznavala je opet videla. Kako je istakla u podkastu "Healing" on se pokajao i mnogo joj je bilo lakše.

Glumica je bila žrtva silovanja i incesta. Takođe, majka koja je imala mentalne probleme, zlostavljala je u detunjstvu. Dok je bila dete zlostavljao ju je stariji čovek, a kada je bila tinejdžerka ponovo je silovana. Takođe, silovao je i rođak kada je imala 15 godina. Zbog svega što je gledala u detinjstvu, bila je problematična. Već sa četiri godine bila je dete razvedenih roditelja, a sa sedam u dubokoj depresiji. Promenila je 13 škola, a majka je u kući držala oružje sa kojim se ona redovno igrala. Bilo joj je bitno da se školuje i obrazuje, a želela je da iskoristi i priliku koju je dobila. Nakon pobede na školskom takmičenju, dobila je priliku da ide u Japan i tamo nastavi karijeru. Ipak, doživela je ponovo neprijatne situacije, te ju je jedan od menadžera zaduženih za organizaciju primoravao na oralni odnos.

Kyle GRILLOT / AFP / Profimedia

Glumica Ešli je doživela zlostavljanje

Pronašla zlostavljača

Nakon silovanja 1999. godine ona je uspela da nađe zlostavljača.

- Da skratim priču, završili smo u ljuljaškama pored potoka. Ja sam rekla: "Veoma sam zainteresovana da čujem priču koju ste nosili svih ovih godina. I vodili smo razgovor o restorativnoj pravdi. Želela sam da podelim tu priču jer postoji mnogo načina za izlečenje od tuge, a važno je da podsetim slušaoce da mi od njega ništa nije trebalo. Bilo je to samo zadovoljstvo videti da je izrazio duboko kajanje i da se popravio, jer je izlečenje od tuge unutrašnji posao - rekla je ona da joj je bilo lakše kada je izrazio pokajanje.

Takođe, ona je ostala trudna, ali je abortirala jer nije želela dete osobe koja ju je silovala. To je učinila jer bi otac njenog nerođenog deteta mogao da bude i staratelj bebi.

- Razlog zbog kog sam htela da prenesem svoje vlastito iskustvo jeste da sam vrlo otvorena i, kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao - pričala je Ešli.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)