Zanimljivosti

SA 22 JE SANJALA DA ĆE SE UDATI ZA ČOVEKA OD 40: Optuženi da vole isti pol, ostavio je čim je rekla da

Meni je to neverovatno s obzirom na broj žena s kojima je bio u vezi. Na primer, kad ima vremena da bude gej, pitala se ona.

02.07.2024 11:31

SA 22 JE SANJALA DA ĆE SE UDATI ZA ČOVEKA OD 40: Optuženi da vole isti pol, ostavio je čim je rekla da
Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veza i brak Ričarda Gira i Sindi Kraford bila je bajka koja, nažalost, nije mogla da potraje. Bile su to dve lepe i uspešne osobe koje su se zaljubile, ali to nikada nije uspelo. Ričard Gir je imao 39 godina i glumio je u hit filmovima, kao što su "Američki žigolo", "Oficir i džentlmen" i "Lepa žena". Sindi Kraford tada je bila zvezda u usponu. Pojavila se na naslovnoj strani Voga i radila kampanje za "Kelvin Klajn", "Pepsi" i "Revlon". Upoznali su se na roštilju koji je organizovan u kući fotografa Herba Rittsa oko 1988. Ona je tada imala samo 21 godinu.

Njihov dolazak na dodelu Oskara 1991. ostaće zauvek upisan u modnu istoriju. Njena crvena haljina versaće postala je jedan od najboljih odevnih komada na ceremoniji. 

Veza

Počeli su da se zabavljaju i zajedno se preselili u Njujork. Vezu su čuvali u tajnosti i izbegavali su paparace koliko su mogli. Takođe su delili interesovanje za budizam i meditaciju i zajedno su putovali u Indiju i Nepal.

- Gir je bio stariji, tako da sam bila u drugom krugu i nisam više radila neke od istih hip stvari - rekla je Krafordova u seriji Apple TV+ "The Super Models".

- To je bio period u mojoj karijeri u kojem sam se udaljila od elite visoke mode i na neki način preuzela više kontrole nad svojom karijerom.

Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ričard Gir i Sindi Kraford na dodeli Oskara

Venčanje

U decembru 1991. pobegli su u Las Vegas i venčali se na jednostavnoj ceremoniji u Maloj crkvi Zapada.

- Ričard Gir i ja smo izlazili nekoliko godina i u jednom trenutku sam pomislila: "Da li radimo ovo ili šta?" A on je rekao: "Idemo večeras u Vegas." Nije to bilo venčanje o kojem sam sanjala. Bilo je tako da sam obukla ovo odelo armani u poslednjem trenutku. Bilo je to lepo odelo, ali i nisam sanjala da ću se udati u tamnoplavom odelu. A prsten je bio napravljen od folije jer je bilo u poslednjem trenutku. Ali imala sam Herba Ritsa za deverušu - i uzela sam slike - prisetila se ona.

Nisu imali dece.

Profimedia

Sindi Kraford je bila u braku s Ričardom Girom

Razvod

Činilo se da je njihov brak srećan i stabilan, ali iza kulisa su se suočili sa brojnim izazovima. Imali su teške i zahtevne karijere, koje su ih dugo razdvajale. Takođe su navodno imali različite ličnosti i očekivanja jedno od drugog. Za Ričarda Gira se kaže da je bio introvertniji i rezervisaniji, dok je Sindi Kraford bila otvorenija i prijateljski raspoložena. 

Bilo je mnogo faktora koji su bili uključeni u njihov razvod 1995. S obzirom na njihovu slavu, grube glasine o njihovoj vezi nikada nisu bile daleko iza. Iako su obe strane demantovale tvrdnje, tabloidi su bili neumoljivi u tvrdnji da su Gir i Krofordova gej i da je njihov brak reklamni trik. Ona je čak rekla za Rolingstoun 1993:

- Meni je to neverovatno s obzirom na broj žena s kojima je bio u vezi. Na primer, kada ima vremena da bude gej?

Sindi Kraford je kasnije priznala da se promenila da bi se uklopila u njegov svet i zadovoljila ga.

- Spremni ste da se oblikujete oko onoga u koga ste zaljubljeni.

Takođe je rekla da se oseća kao da mu nije ni prijatelj, već pratilac.

- Mislim da je deo problema u našoj vezi bio to što smo bili okupirani drugim stvarima, ali ne znam da li smo ikada bili prijatelji - kao vršnjaci, jer sam bila mlada, a on je bio Ričard Gir.

Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Ričard Gir optužen da je homose*sualac

Njihov brak je počeo da se raspada 1994, kada su objavili zajedničku izjavu u kojoj su demantovali glasine da su gej ili bise*sualni.

- Venčali smo se jer se volimo i odlučili da živimo zajedno. Heterose*sualni smo i monogamni i veoma ozbiljno shvatamo našu posvećenost jedno drugom. Ne postoji i nikada nije postojao predbračni ugovor bilo koje vrste. Izveštaji o razvodu su potpuno lažni. Nema planova, niti je ikada bilo planova za razvod. Još uvek smo u braku. Oboje se radujemo da imamo porodicu - pisalo je tada u oglasu.

Izjava je izazvala povratne rezultate i samo je podstakla spekulacije o njihovoj se*sualnosti i kompatibilnosti.
Ubrzo su se razdvojili i podneli zahtev za razvod 1995. godine. Kao razlog razlaza naveli su nepomirljive razlike. Nisu imali predbračni ugovor, ali su razvod rešili sporazumno i privatno. Posle razvoda ostali su u prijateljskim odnosima, ali se nisu mnogo družili.

Godine 2015., Kroford je rekla časopisu Pipl Porter da ona i Gir "nisu proveli dovoljno vremena zajedno" tokom svog braka. Između njih je postojala i ona očigledna razlika u godinama.

- Još sam imala 22 godine, a sa 22 godine – kao mlada žena – još uvek sam shvatala ko sam i šta želim da budem - rekla je Kroford na Oprinoj majstorskoj klasi i dodala:

- Samo mislim da su tvoje 20-te ono vreme kada počinješ da ulaziš u svoje i osećaš sopstvenu moć i povezuješ se sa svojom unutrašnjom snagom, a teško je to učiniti, teško je promeniti nešto u vezi, odjednom shvatiš da više nisi ta osoba.

Drugi brakovi

Ričard Gir se 2002. oženio glumicom Keri Louel i sa njom dobio sina. Razveli su se 2016. Zatim se 2018. oženio španskom publicistkinjom Alehandrom Silvom i sa njom dobio još dva sina. Sindi Kraford se udala za biznismena Renda Gerbera 1998. i sa njim je dobila dvoje dece, Prislija i Kaju Gerber, koji su oboje modeli.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)