Zanimljivosti

EVO GDE ĆE KRALJ ČARLS BORAVITI TOKOM LEČENJA OD RAKA: Sve pršti od luksuza i nezamislivog raskoša, a Kamila se neće odvajati od njega! (FOTO)

Palata i impozantno imanje je privatan posed kraljevske porodice.

07.02.2024 15:00

EVO GDE ĆE KRALJ ČARLS BORAVITI TOKOM LEČENJA OD RAKA: Sve pršti od luksuza i nezamislivog raskoša, a Kamila se neće odvajati od njega! (FOTO)
Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP

Britanski kralj Čarls III očekuje lečenje kancera koji mu je dijagnostikovan tokom boravka u bolnici gde je otišao kako bi sanitrao probleme sa prostatom. Teška bolest britanskog monarha uzdrmala je ne samo kraljevsku porodicu već i kompletnu javnost i svet.

Odmah nakon što je saznao za bolest svog oca princ Hari je seo u avion i doputovao u London da ga poseti. Kako piše britanski San, sad je otkriveno i gde će kralj Čarls boraviti tokom tretmana kojim će se lečiti od raka i oporavljati se u društvu svoje supruge kraljice Kamile.

 

 

Nezamisliv raskoš

U pitanju je luksuzno zdanje i raskošni raj kraljevskog para na imanju Sandringham gde pronalaze utočište kad im je to potrebno. Kralj Čarls je još juče doleteo helikopterom iz Bakingemske palate do Sandringhama odmah nakon razgovora sa mlađim sinom princem Harijem.

Za razliku od Bakingemske palate, 20.000 hektara norfolškog imanja je privatno vlasništvo kraljevske porodice. Impozantno imanje sa palatom kupila je kraljica Viktorija 1863. i  od tada su članovi kraljevske porodice tamo provodili zime. Čarls je napravio značajne promene na imanju nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete 2022. godine.

U viktorijanskoj zgradi u kojoj se nekada nalazio kraljičin društveni klub koji je zatvoren 2021. otvara se novi pub. Kralj je takođe pretvorio veliku travnatu površinu sa zapadne strane kuće u novi vrt sa živopisnim žbunjem punim životinja. Prošle nedelje Čarles je odobrio planove za ultra luksuzni kamp u šumi sa druge strane kuće koja je smeštena u području izuzetne prirodne lepote.

 

 

Kad je u pitanju unutrašnjost palate sve obiluje luksuzom koji je dostojan jednog kralja. Čitava unutrašnjost je ne samo raskošna već i deo istorije britanskih monarha. Veliki salon sa prelepim kaminom i raskošnim tapiserijama bio je omiljeno mesto preminule kraljice tokom njenih božićnih praznika, gde se opuštala slagajući puzle. Pored njega je mali salon za primanje važnih gostiju.

Ipak, najimpresivnija prostorija u kući je ogroman Beli salon za prijeme, ukrašen raskošnim gipsanim ukrasima. U njoj se nalazi i prelepi portret kraljice Aleksandre koji dominira iznad kamina, kao i prostorija sa velikim klavirom. Ova prostorija je služila za zvanične porodične fotografije nakon krštenja princeze Šarlot.

Upečatljiva trpezarija je mesto gde se kraljevska porodica okuplja za Božićnu večeru. Zidovi su zelene boje po želji pokojne kraljice Elizabete dok su hodnici ukrašeni šarenim zeleno-crvenim tepisima sa portretima različitih članova kraljevske porodice na zidovima. Takođe, se mogu videti elegantne drvene police sa crnim statuetama postavljenim na vrhu. 

 

 

Kada princ Vilijam bude dolazio da poseti oca neće morati sa porodicom da se "gura" u palati jer ima svoju kuću na imaju. U pitanju je još jedna raskošna građevina sa 10 soba koju su Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton dobili na poklon dobili od kraljice nakon venčanja. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)