Zanimljivosti

KAMILA NAJVIŠE VERUJE OVOM MUŠKARCU: Dok je kralj Čarls bio na ceremoniji u Škotskoj, kraljica se vratila starim navikama (FOTO)

Nakon što mu je pružila poverenje tokom krunisanja, sada je ponovo zatražila njegovu pomoć.

06.07.2023 11:00

KAMILA NAJVIŠE VERUJE OVOM MUŠKARCU: Dok je kralj Čarls bio na ceremoniji u Škotskoj, kraljica se vratila starim navikama (FOTO)
AP Photo/Frank Augstein, pool

Škotska je u sredu obeležila krunisanje kralja Čarlsa III i njegove supruge Kamile velikom povorkom punom slavlja i svečanom službom u crkvi na kojoj su mu uručene "Počasti Škotske", najstariji dragulji britanske krune.

Čarls i Kamila su krunisani u londonskoj Vestminsterskoj opatiji u maju pred oko 100 svetskih lidera na najvećem svečanom događaju u Britaniji u poslednjih sedam decenija. Kralj Čarls III i kraljica Kamila su u Škotskoj tokom prve Holirudske nedelje nove vladavine. Takođe, poznata kao Kraljevska nedelja, godišnja poseta slavi škotsku kulturu, a kralj i kraljica prisustvuju raznim događajima širom zemlje.

Kralj Čarls (74) za koga se kaže da gaji duboku naklonost prema Škotskoj, nasledio je svoju majku na mestu monarha Ujedinjenog Kraljevstva i 14 drugih kraljevstava kada je kraljica Elizabeta umrla u septembru prošle godine. 


Kralj Čarls III je zatim prisustvovalo Kraljevskoj ceremoniji ključeva, ceremoniji otvaranja Holirud nedelje, gde su mu uručeni ključevi grada Edinburga. To bi bio potresan trenutak za kralja, jer je ovo bila još jedna istorijska ceremonija koju je ranije obavila njegova pokojna majka kraljica Elizabeta II.

 


Kamila je nosila dugačku belu haljinu britanskog dizajnera Brusa Oldfilda sa kojim ima dugogodišnju saradnju, dizajnirao je i odeću za krunisanje koju je nosila u maju.U ovog muškarca ima najviše poverenja te se odmah obratila za pomoć i prilikom ovog važnog događaja. Njena odora je na sličan način bila ukrašena ogrtačem i šeširom, uključujući zvezdu i kragnu. Ovo je bio prvi put da je Kamila nosila kraljevsku odoru otkako je i krunisana za kraljicu. Sve oči bile su uperene ka Kamili i tome kako će se snaći u novoj ulozi koju je čekala decenijama. 
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)