Zanimljivosti

OVAJ DETALJ NA KAMILINOM KRUNISANJU NIKO NIJE ZAPAZIO! Britanci zaprepašćeni: "Zašto je oklevala?", a evo šta je uradila kada su joj stavljali krunu na glavu (VIDEO)

Ekspert za tumačenje govora tela, Blanka Bob, otkrila je šta znače signali koje je supruga kralja Čarlsa III davala tokom svečane ceremonije 6. maja u Vestminsterskoj opatiji.

10.05.2023 16:05

OVAJ DETALJ NA KAMILINOM KRUNISANJU NIKO NIJE ZAPAZIO! Britanci zaprepašćeni: "Zašto je oklevala?", a evo šta je uradila kada su joj stavljali krunu na glavu (VIDEO)
Tanjug/AP

Nakon što je 6. maja 2023. godine Britanija dobila novog kralja posle 70 godina, koliko je na tronu provela pokojna kraljica Elizabeta II, svakodnevno isplivavaju novi detalji koji su obeležili krunisanje Čarlsa III u Vestminsterskoj opatiji. 

Jedna od glavnih tema svakako je i to što je njegova supruga i nekadašnja ljubavnica, Kamila, dobila kraljevsku titulu i sada je kraljica Ujedinjenog Kraljevstva. 

Tanjug/AP

Kralj Čarls III i kraljica Kamila su posle krunisanja pozdravili okupljene građane s balkona palate 

Javnost u Britaniji od početka nije bila oduševljena tom odlukom Dvora, a činjenica je i da je očigledno zato Kamila dobila "mlake" ovacije na krunisanju. Osim toga, u medijima se sada spekuliše o njenom ponašanju u trenutku kada je krunisana, pa mnogi Britanci komentarišu kako je izgledala krajnje neobično, pa i zbunjeno i sluđeno. 

- Tokom ceremonije Kamila je pokazala malo oklevanja i nesigurnosti dok su joj stavljali krunu. Iako je držala glavu visoko, ona je podigla oči da bi gledala u krunu kako se "kreće" ka njenoj glavi. Takođe, dok joj je postavljana kruna ona je nešto izgovorila, što nismo mogli da čujemo, a zatim je pomerila levu ruku gore-dole pre nego što je namestila kosu na čelu - primetila je ekspert za tumačenje govora tela Blanka Bob, a prenosi Kosmopolitan.

ap/vadim ghirda

Kočija u kojoj su Čarls i Kamila došli na krunisanje

Drugim rečima, Kamilini pokreti ruku i šaka signaliziraju da postavljanje krune nije išlo glatko. Ima nešto u tome što joj nije bilo prijatno.

Kako se navodi, sve to verovatno ima veze sa činjenicom da je kruna teška jer je sačinjena od izuzetno retkih, krupnih i vrednih dijamanata. Takođe, biti u centru pažnje kada su sve oči sveta uprte u tebe samo po sebi predstavlja veliki pritisak. Tako da, kako je zaključila Bobova, nije iznenađenje što Kamili nije bilo najprijatnije.

Inače, nova kraljica Britanije, Kamila, je, složili su se mnogi, definitivno izgledala opuštenije na balkonu Bakingemske palate, gde je viđena kako maše gomili okupljenih građana zajedno sa kraljem Čarlsom III.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)