Zanimljivosti

AUSTRALIJSKA MANEKENKA PONOVO ŠOKIRA: Ovo su njene preporuke šta nikako ne smete govoriti ženama bez dece za vreme praznika! (FOTO+VIDEO)

Eli je čvrsto stala iz svojih stavova, a komentari na mrežama se samo nižu.

26.12.2023 10:00

AUSTRALIJSKA MANEKENKA PONOVO ŠOKIRA: Ovo su njene preporuke šta nikako ne smete govoriti ženama bez dece za vreme praznika! (FOTO+VIDEO)
Printscreen Instagram/ellie_gonsalves

Eli Gonsalves (33) je australijski model i manekenka koja često na društvenim mrežama šokira ljude svojim stavovima i provokativnim izgledom. Nedavno je izazvala veliku pažnju javnosti kada je objavila listu od 117 razloga zbog kojih ne želi da ima decu. 

U svom stilu Eli ponovo šokira ovog puta neobičnom listom od 12 stvari koje ne treba govoriti ženama za vreme praznika a koje su odabrale da nemaju decu. Ovaj post na Instagramu privukao je pažnju 120.000 ljudi.

 

 

Šta je na spisku?

Eli i njen suprug Ros venčali su se prošle godine nakon 15 godina veze. Prema njenim rečima još pre osam godina su se dogovorili da ne žele da imaju decu. Uprkos tome oni svakodnevno trpe pritisak poznanika i porodice da dobiju naslednike.

Ovog puta ona je otišla korak dalje i na svom Instagram profilu obelodanila 12 stvari koje je nazvala zapovestima koje nikako tokom praznika ne treba govoriti ženama bez dece. Na spisku se između ostalog nalaze i pitanja poput: Kada ćeš imati decu? Kada ćeš se udati? Mogu li da te upoznam sa prijateljem/članom porodice?

Gonsalves je takođe dala opšte savete vezane za praznike, uključujući izražavanje svog nezadovoljstva hranom koju niste spremili ističući da je to krajnje nepristojno. Ona je naglasila da je pristojnost neophodna čak i kada dobijete poklon koji niste želeli. Takođe je upozorila ljude da ne budu neprijateljski nastrojeni prema gej članovima porodice tokom praznika.

 

 

Iako je bila svesna da će se i ovog puta suočiti sa brojnim oštrim kritikama, ona je odlučila da čvrsto stane iza svojih stavova. Eli je naglasila da su neki od razloga koje je navela na spisku šaljivi, ali i da je većina njih zasnovana na činjenicama. Ona je istakla je da je društveni pritisak po pitanju majčinstva često vrlo konzervativan i da se retko čuje glas podrške za one sa drugačijim stavovima, zbog straha od javnih reakcija.

Eli je još jednom pokazala hrabrost i istrajnost da svoj život živi po sopstvenim pravilima, a ne po onome kako joj nameće drštvo, piše Njujork post. 

 

 

Očekivano usledile su brojne reakcije na ovaj njen post.

- Slažem se sa većinom tvojih stavova, moram ovo da podelim.

- Hvala ti na ovim rečima, moram tvoj spisak da pokažem članovima moje porodice i familiji.

- Ovo zvuči kao član porodice sa kojim se ne osećam dobro. Vaše tačke tačno objašnjavaju koli ste narcis.

- Ja sam u šoku!

- Usamljenost će vam biti prijatelj dok starite. Nećete zauvek biti mladi i model. I nikada nećete osetiti istinsku ljubav koju biste imali prema detetu i ono prema vama. Jednoga dana setićete se mojih reči - bili su samo neki od komentara na njen post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)