Zanimljivosti

OVA STARICA IMA 103 GODINE I NJENA PORUKA LJUDIMA IZAZIVA JEZU: Samo jedna stvar je ključna za doživljavanje duboke starosti! (FOTO/VIDEO)

Ajris Epfel je najmodernija baka na svetu, a sa 103 godine, koje uskoro puni, pokazuje kako stil i mladalački duh ne znaju za godine i da se ona savršeno nosi sa njima.

15.06.2023 20:05

OVA STARICA IMA 103 GODINE I NJENA PORUKA LJUDIMA IZAZIVA JEZU: Samo jedna stvar je ključna za doživljavanje duboke starosti! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/TikTok/irisapfel

Ako ste korisnik Instagrama i volite modu, sigurno ste primetili da je sve više influensera koji kao da nemaju da ponude nšta novo, pa se čini da se njihove ideje ponavljaju i da se međusobno kopiraju. Preko takvih profila sigurno olako prelazite jer već pratite više njih s manje-više istim sadržajem. Ipak, na jednom biste se sigurno zadržali duže nego obično jer to nije bilo kakav profil. Naime, da li ste imali priliku da vidite kako to izgleda biti modna ikona sa skoro 103 godine?

U pitanju je profil bake Ajris Epfel, žene koja krši sve stereotipe i predrasude o osobama poodmakle životne dobi i koja svojim mladalačkim duhom i dobrom energijom osvaja sve oko sebe. U pitanju je najuticajnija baka u modelingu, dizajner i poslovna žena, koja je opravdano dobila etiketu "modne ikone", budući da bi joj na stajlingu i izgledu pozavidele mnoge mlađe dame.

Ona sebe naziva najstarijom tinejdžerkom na svetu, a reči koje je uputila ljudima širom sveta će vas sigurno naježiti. Zapravo, ona tvrdi da je duboku starost doživela zahvaljujući uverenju da nikada "nismo stari za zabavu i da treba da izađemo iz svoje zone komfora" koliko god nam se to činilo strašnim i teškim.

- Nemojte gubiti vreme, ljudi - poručila je svima vremešna Epfel, čime je, kako su priznali mnogi njeni pratioci, izazvala da se naježe. 

Poznata starica živi svoj život u velikom stilu, prate je neobični stajlinzi i aksesoari u kojima uživa, a jedan od njenih najupečatljivijih su velike naočare bez kojih se nigde ne pojavljuje. Ljubav prema masivnom nakitu nasledila je od majke i gotovo da nema fotografije gde ona ne pozira sa njim. Ima ga u raznim bojama, kao i odeću koju pažljivo bira i kombinuje.

Ta Amerikanka rođena je u Njujorku i završila je istoriju umetnosti. Iza sebe ima bogatu karijeru u modelingu, biznisu i dizajnu enetrijera, a njena tekstilna kuća je imala i veliki ugovor sa Belom kućom. Svejovremeno je predavala na jednom Teksaškom univerzitetu, međutim, javnosti je više poznata kao najstariji influenser na svetu. Njen Instagram profil odiše pozitivnošću i dobrom energijom jer su fotografije u jarkim bojama što na neki način oslikva i njenu ličnost i mladalački duh.  Aktivna je i na TikToku i često deli savete ljudima u kojima kaže "kako treba stariti dostojanstveno, ali se ne treba dosađivati". 

@irisapfel Get old, but don’t get boring! 🌈 Some #wednesdaywisdom with @ruggable 🩷✨ #ruggablexirisapfel #wisdomwednesday ♬ original sound - IRIS APFEL

Njene objave redovno nailaze na veliki broj pozitivnih reakcija.  

- Obožavam je -

- Ajris Epfel je ludački neverovatna! -

- Ikona -

- Volim njen stil! -

Uvek mlada u srcu! - komentarisali su korisnici mreže.

Među reakcijama se našao i komentar čuvene bake Dronjak sa Tiktoka koja ima svoju publiku i koju svi posebno vole zbog pozitivne energije i prilgođavanja mladima i šalama. Ona je poručila Ajris da je "želi za drugaricu", što je naišlo na oduševljenje korisnika popularne društvene mreže.

Ajris je pored mnogih saveta poručila svima da moraju biti originalni i svoji.

- To ćemo postići tako što ćemo biti fokusirani na sebe i svoju autentičnost kroz negovanje sopstvenog stila, izbegavanje kopiranja drugih, praćenje trendova i truda da budemo nešto što nismo - naglasila je Epfelova.  

Prema njenim rečima, najbolji komentar koji je ikada dobila u životu jeste "da nije lepa, ali da ima nešto bolje od lepote - stil".

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

prevodilac

17.06.2023 14:15

"Get old but don't get boring" - Ostari ali nemoj da postaneš dosadan.