Zanimljivosti

EVO KOJA TAJNA SE KRIJE IZA ODABIRA PLAVE HALJINE PRVE DAME CRNE GORE: Jedan detalj je svima promakao (FOTO)

Milena Milatović zablistala je na inauguraciji novog predsednika Crne Gore, a svog supruga Jakova Milatovića.

21.05.2023 15:00

EVO KOJA TAJNA SE KRIJE IZA ODABIRA PLAVE HALJINE PRVE DAME CRNE GORE: Jedan detalj je svima promakao (FOTO)
ATAImages

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović položio je zakletvu i stupio na dužnost predsednika države. On se na ovoj svečanosti pojavio u pratnji supruge Milene koja je privukla pažnju javnosti celog regiona.

Prva dama pojavila se u elegantnoj plavoj haljini koja je sezala do poda. U gornjem delu pratila je liniju tela, dok se od struka lepršavo širila. Na rubu rukava bili su našiveni plavi cvetovi nalik detelini sa četiri lista, a isti motivi nalazili su se na grudima sa leve strane.

ATAImages

Predsednik Crne Gore sa suprugom

Modni znalci bili su oduševljeni ovom modnom kreacijom koja je dala posebnu dozu elegancije lepoj Mileni. Mnoge je zanimalo zašto je izbor pao baš na plavu haljinu i baš na ove simbole.  Kako je dizajnerka ovog modela objasnila, ona se vodila time da plava boja simbolizuje mudrost i smirenost, dok cvet asocira na onaj kakav se nalazi na crnogorskoj nošnji.

Međutim, malo ko je primetio da je plava i glavni izbor britanske princeze od Velsa Kejt Midlton. Ona se za ovu nijansu odlučuje kad god posećuje neki važan skup, događaj, čak i kada je izlazila iz porodilišta sa prvim detetom nosila je plavu haljinu.

Tanjug/AP

Kejt Midlton uvek bira plavu boju, boju jorgovana

Midltonovoj je jasno da plava boja ima snažan uticaj na psihu i šalje poruku stabilnosti i poverenja. Označava istinu, intelekt, otkrovenje, mudrost, lojalnost, vernost, postojanost, čednost, plemenitost, mir... Takođe je i praznina, praiskonska jednostavnost i bezgranični prostor. U hrišćanstvu simbolizuje nebesku istinu, večnost, veru, vernost. Plavo je boja Device Marije, kao nebeske carice.

Tanjug/AP

Kejt Midlton uvek bira plavu boju

Milena je očigledno napravila odličan izbor i već ostavila snažan uticaj na javnost i buduće glasače svog supruga. Inače, prva dama Crne Gore je zaposlena u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, gde je direktor Sektora za finansije i ekonomske poslove.

Komentari (0)