Zanimljivosti

BRITANIJA ZANEMELA: Stigla je reakcija Dvora na Harijeve udarce!

U izveštaju koji je objavljen nedugo nakon što su svetlost dana ugledali memoari princa Harija, mladi kraljević je žestoko napadnut da je u knjizi izneo notorne laži i besmislice.

16.01.2023 16:01

BRITANIJA ZANEMELA: Stigla je reakcija Dvora na Harijeve udarce!
Tanjug/AP

Memoari princa Harija "Spare" (Rezervni), koji su svetsku premijeru doživeli 10. januara, podigli su neviđenu prašinu u svim krajevima planete. Dok svetski mediji prenose Harijeve reči i njegove teške optužbe na račun brata Vilijama, oca Čarlsa, maćehe Kamile i snaje Kejt Midlton kraljevska porodica je dostojanstveno trpela udarce i ćutala. 

Međutim, tišinu je prekionuo Gari Goldsmit, ujak Kejt Midlton, koji je žestoko odbrusio odbeglom kraljeviću, nazivajući njegove priče besmisilicama. Budući da su svi članovi moćne familije danima ćutali i obavljali svoje redovne obaveze kao da se ništa ne dešava, reakcija Goldsmita je u britanskopj javnosti dočekana s velikim iznenađenjem, posebno zbog činjenice što se zna da on zapravo govori u ime cele porodice.  

Tanjug/AP

Princeza Šarlot, ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton, takođe se našla u memoarima 

Ko stoji iza saopštenja?

Kako kažu poznavaoci prilika na britanskom dvoru, iza saopštenja koje je potpisao Goldsmit najverovatnije stoji palata koja je na taj način "elegantno izbegla da uđe u direktan sukob sa Harijem".

Govoreći o navodnom sukobu Kejt Midlton i Megan Markl oko haljinice princeze Šarlot uoči svadbe Harija i Megan Markl, Goldsmit tvrdi da je to besmislica. 

Stvarno ne verujem u ovu verziju. Kejt je izuzetno sposobna osoba koja sve može sama da reši. Rođena je u porodici koja ume da se snađe. Ima ogromnu podršku mlađe sestre Pipe i majke, moje starije sestre Kerol, koja vodi vrlo uspešnu firmu. Kerol je naučila ćerke da se problemima bave mirno i sposobno, a ne da histerišu - napisao je on.

Goldsmit naglašava da je ružno što je Hari upleo malo dete u čitav skandal i to svoju rođenu bratanicu. 

- On, koji se preselio u Kaliforniju da sačuva privatnost svoje dece, sad se usuđuje da otkriva takve stvari o princezi Šarlot. Kakvo je to licemerje? - upitao je sugestivno zbunjeni Goldsmit. 

Prema njegovim rečima, Kejt nije kraljica drame i nema šanse da bi mogla dodatno da uznemirava jednu mladu pred venčanje, posebno što i sama zna kako to izgleda.

Tanjug/AP

Procena je da će princ Hari od objavljivanja memoara zaraditi 20 miliona dolara

"Sve je to zbog para"

S druge strane, prema saopštenju Goldsmita, Megan je uradila sve što ne treba kad je stigla u kraljevsku porodicu. Prvi konflikt je nastao kad je prokomentarisala Kejtinu zaboravnost posle porođaja s princom Lujem, rekavši da Kejt ima "bebeći mozak".

- Upravo zbog rakve drskosti Vilijam je upozorio svoju buduću snaju da se oni u Britaniji tako ne ponašaju. S kakvim pravom je ona mogla da kaže tako nešto ? Pa tek su se upoznale! Ja to ne bih rekao ni najboljoj prijateljici svoje žene, a znamo se 40 godina - napisao je Goldsmit.

Naglasio je da je Megan pri prvom susretu zagrlila Vilijama uz reči: "Ja sam Amerikanka", i da je na tu kartu igrala onda kad joj je odgovaralo. 

- Kad su im Kejt i Vilijam prvi put došli na večeru, Megan ih je dočekala bosonoga i u pocepanim farmerkama. Mogla je malo bolje da bude obučena pri dočeku budućeg kralja - primetio je Goldsmit.

Nabrojao je još mnogo stvari koje u memoarima princa Harija, kako tvrdi, jednostavno nisu istinite.

- Nije mu smetalo što je rođen u kraljevskoj porodici kad je mogao da ide na luksuzna putovanja, da stigne i na Južni i na Severni pol. Kaže da mu je čak i venčanje bilo skromno. Nama, smrtnicima, pala je vilica zbog toga kako je ono izgledalo - naglasio je Kejtin ujak.

Goldsmit smatra da je Hari memoare objavio zbog novca i da se procenjuje da će mu knjiga doneti zaradu od vrtoglavih 20 miliona dolara.

- To je veliko bogatstvo, ali radi njega je morao da gurne celu porodicu pod autobus. Šta će mu ostati kad potroši komercijalnu vrednost toga što je nekad bio princ? Ništa osim činjenice da i Megan najavljuje memoare. Da li će mu porodica ikad oprostiti? Sumnjam - naglasio je on.

Tanjug/AP

Sadašnji kralj Engleske, Čarls III, i pokojna princeza Dajana sa sinovima Vilijamom i Harijem  

"Rivalstvo među braćom od detinjstva"

Nakon ujaka Kejt Midlton u britanskim medijima se oglasio i Pol Barel, bivši batler princeze Dajane koji je rekao da rivalstvo između Harija i Vilijama postoji iz vremena kad su bili deca.

- Sećam se da su dečaci doručkovali jedno jutro i da je Vilijam za doručak dobio tri, a Hari samo dve kobasice. Kad je upitao dadilju zašto njegov brat ima više hrane u tanjiru, dadilja je rekla: "Vilijam je stariji i treba mu više hrane. On će jednog dana postati kralj". Svi njegovi problemi i neopravdani napadi na kraljevsku porodicu potiču iz vremena njegove mladosti jer nije mogao da prihvati da je Vilijam, koji je bio drugi u redu za krunu, jednostavno predodređen da bude kralj - rekao je Barel.

On tvrdi da su braća u detinjstvu bila izuzetno vezana, ali da tek sada vidi da je Hari zapravo bio ogorčen na Vilijama. U očima njihove majke oni su bili apsolutno jednaki.

- Princeza ih je obojicu jednostavno obožavala. Ali vidim da je Hariju bilo teško da živi po standardima koje je postavio Vilijam - dodao je on.

Barel se prisetio i kako je princeza Dajana molila Čarlsa da ne šalje Harija u Iton, iz straha da će mu biti teško i da će uvek biti u senci starijeg brata.

- Njene molbe nisu uslišene i Hari je poslat u Iton gde su ga stalno upoređivali s bratom. Vilijam je uvek bio pametniji od Harija, pripreman je da jednog dana postane kralj i zaista je teško s tim se takmičiti. Zato je Hari uvek bio bučniji, bio je porodični klovan kako bi bio primećen - istakao je Barel.

Dodao je da više ne prepoznaje Harija, koji je očigledno povređen i ljut, pa je zbog toga rešio da sruši monarhiju - nešto što Dajana nikad nije želela.

- To je tužno i glupo. On povređuje članove svoje porodice. Znam da je kraljica do poslednjeg dana bila zabrinuta zbog Harijevih izjava iz Amerike. Isto tako znam da bi Dajana bila zaprepašćena ponašanjem svog mlađeg sina napadima na monarhiju, a posebno na Vilijama. Bila bi ljuta jer ih nije tako vaspitavala - naglasio je Barel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Daramara

17.01.2023 16:29

Posle kise svi pametni a niko nesme da se zameri buducem kralju. Kralj je kralj, ali i kraljevi umiru, zar ne?Nakon izjave Kejtinog ujaka i batlera sad potpuno verujem Hariju. Cak su deca i u obrocima bila podeljena na kralj i rezerva, kralju sve rezervi sta ostane. Nece ni kraljevsko jos dugo, Bog takve ne voli.