Zanimljivosti

PRINCA HARIJA PROTERUJU IZ AMERIKE? Jednu stvar nikako nije smeo da otkrije u svojim memoarima, sada mu je imigracino za vratom!

Sporni detalji iz knjige princa Harija već su ugledali svetlost dana jer su memoari greškom objavljeni pre vremena u Španiji, a pojedine činjenice koje je mladi kraljević otkrio škakljive su u svakom pogledu.

08.01.2023 21:01

PRINCA HARIJA PROTERUJU IZ AMERIKE? Jednu stvar nikako nije smeo da otkrije u svojim memoarima, sada mu je imigracino za vratom!
Profimedia, Tanjug/AP

Memoari princa Harija biće u slobodnoj prodaji širom planete od 10. januara, međutim, navodnom greškom oni su se našli na policama knjižara u Španiji, tako da je svetska javnost već dobila uvid u mnoge pojedinosti iz knjige zbog koje je prethodnih meseci drhtala Bakingemska palata. Samo jedna od informacija koja se našla u memoarima jeste i Harijevo priznanje da je sa 17 godina probao kokain, koji je i "kasnije konzumirao nekoliko puta", a na spisku su bile i halucinogene pečurke i kanabis. O alkoholu ne treba ni pričati. Sve to je, kako spekulišu britanski mediji, izazvalo pometnju na Dvoru, međutim, svi njegovi članovi i dalje odbijaju da daju bilo kakav komentar na spisateljsko "čedo" mladog kraljevića. Takva situacija, međutim, nije sa američkom imigracionom službom, gde se, ako je verovati Dejli mejlu, već otvorilo pitanje Harijeve boravišne vize u SAD, imajući u vidu da je priznao konzumiranje različitih opojnih sredstava.  

S druge strane, svetska javnost ne zna tačno kakvu boravišnu vizu britanski princ ima. Spekuliše se da je moguće da je stekao mogućnost boravka preko supruge, Amerikanke Megan Markl, dok je moguće da je dobio i onu vizu koju po navodnom hitnom postupku dobijaju poznate ličnosti i sportisti. To je takozvana 0-1 viza, koja se obnavalja na svake 3 godine. Ukoliko je u pitanju takav dokument, a poznato je da su se odbegli kraljević i nekadašnja glumica 2020. godine preselili iz Velike Britanije ze Kaliforniju, to znači da bi je Hari morao obnoviti tokom ove godine.

Ono što je problem jeste da se prilikom apliciranja za takvu vizu popunjava obrazac u kom se navodi potencijalna povezanost s bilo kojim aktivnostima koje uključuju kriminal, hapšenje ili upotrebu narkotika. 

- Pitali bi ga o upotrebi droga, a ako je bio iskren u svojim odgovorima, trebalo je da bude odbijen za vizu. Da je u pitanju neka nepoznata osoba koja pokušava da uđe u SAD, u startu bi bila odbijena, ali pošto je reč o kraljeviću, to onda nije bio slučaj - rekao je profesor Alberto Benitez, direktor Imigracione klinike Univerziteta Džordž Vašington, a preneo Dejli mejl.

Taj portal je zahtevao direktan odgovar o tom pitanju od portparola američkog Inistituta inostranih poslova. 

- Podaci o vizama su poverljivi prema zakonu SAD, zato ne možemo da razgovaramo o detaljima pojedinačnih slučajeva viza. Ne možemo da spekulišemo o tome da li neko ispunjava ili ne ispunjava uslove za vizu. Kad god pojedinac podnese zahtev za američku vizu, konzularni službenik razmatra činjenice, a svi zahtevi za vizu se rešavaju od slučaja do slučaja - glasio je diplomatski odgovor koji je usledio.

Tanjug/AP

Memoari "Spare" posle kojih više ništa neće biti isto

Detalji koji su procurili iz Harijevih memoara originalnog naziva “Spare” (“Rezervni”) krajnje su iznenađujući.

- Naravno da sam u to vreme uzimao kokain. U nečijoj seoskoj kući tokom lovačkog vikenda ponuđena mi je linija, a od tada sam uzeo još nekoliko puta. Nije bilo baš zabavno i nije me posebno usrećilo. Međutim, zbog toga sam se osećao drugačije i to je bio glavni cilj. Bio sam duboko nesrećan sedamnaestogodišnjak spreman da pokuša skoro sve što bi promenilo status kvo. To sam sebi govorio - napisao je princ Hari u autobiografiji.

Njegova iskustva sa halucigenim pečurkama su bila još drastičnija, dok je kanabis probao i posle prvog susreta sa Megan.

Netflix

Zaljubljeni Megan Markl i princ Hari

- Dok su vrata bila otvorena, primetili smo ogromnu kutiju čokolade sa crnim dijamantskim pečurkama. Neko iza mene je rekao da su za sve. "Poslužite se, momci", rekli su. Moj drug i ja smo zgrabili nekoliko, progutali ih zajedno sa tekilom. Ali to se ubrzo pretvorilo u noćnu moru. Pored toaleta je bila okrugla srebrna kanta, ona sa nožnom pedalom za otvaranje poklopca. Zurio sam u kantu. Zurila je u mene. Onda je postala ... glava. Nagazio sam pedalu i glava je otvorila usta, usledio je ogroman otvoren osmeh. Nasmejao sam se, okrenuo se, mokrio. Sada je i wc šolja postala glava! Šolja je izgledala kao usta koja zjape otvorena, šarke sedišta bile su kao prodorne srebrne oči. Rekla mi je: "Aaah!" - otkrio je vojvoda od Saseksa kakvo mu je iskustvo bilo sa veoma ozbiljnim opijatom. 

Očekuje se da bi to priznanje u američkim imigracionim krugovima svakako moralo da bude ispitano. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Posmatrac

09.01.2023 08:17

To sto je ubio 25 ljudi nema veze!