Zanimljivosti

"DAJANA JE U SEBI NOSILA MUSLIMANSKU BEBU KAD JE UMRLA": Reči princa Harija odzvanjaju svetom, ne prestaju da cure šokantne informacije o britanskoj kraljevskoj porodici!

Memoari princa Harija ugledali su svetlost pet dana pre zakazane svetske premijere, što je izazvalo pravi haos, a najnovije informacije iz života mladog princa potpuno su šokantne.

09.01.2023 10:05

"DAJANA JE U SEBI NOSILA MUSLIMANSKU BEBU KAD JE UMRLA": Reči princa Harija odzvanjaju svetom, ne prestaju da cure šokantne informacije o britanskoj kraljevskoj porodici!
Shutterstock, Tanjug/AP

Memoari britanskog princa Harija (38) “Spare” (“Rezervni”) trebalo je da ugledaju svetlost dana tek sledeće nedelje, tačnije 10. januara, ali navodno su greškom izdavača završili u prodaji u španskim knjižarama, izazvavši neviđene reakcije u čitavom svetu. Tako je neplanirano ranije otkriveno mnogo toga od čega je strahovao čitav Dvor mesecima ranije. Najveća prašina digla se u vezi sa Harijevom pretpostavkom da njegova pokojna majka, princeza Dajana, zapravo nije mrtva, već da je lažirala sopstvenu smrt kako bi "pobegla od svog mizernog života". Upravo tim rečima je mladi kraljević opisao svoja uverenja iz jednog perioda života kada nije mogao da prihvati činjenicu da njegove majke više nema. 

Vojvoda od Saseksa se prisetio i kobnog dana, kada je imao svega 13 godina, a kada je saznao da mu je majka poginula u saobraćajnoj nesreći u pariskom tunelu. U trenutku kada mu je otac, aktuelni kralj Čarls III, saopštio jezive vesti on se nalazio u zamku Balmoral na severoistoku Škotske. U memoarima on je doslovce napisao kako je godinama kasnije pomišljao da njegova mama zapravo nije stradala, već da je samo pronašla način da lažira svoju smrt pošto je vodila toliko nesrećan život.

- Njen život je bio užasan. Bila je zlostavljana, ucenjivana i mnogo, mnogo puta su je slagali. Tako da je lažirala svoju smrt i pobegla. Savršena diverzija - napisao je Hari, a preneo Dejli Mejl.

Prva verzija rezultata pogibije princeze bila je da je po sredi jednostavno saobraćajna nesrećna. Međutim, prinčevi Vilijam i Hari nisu želeli da to tek tako prihvate, pa je naređena ponovna istraga. Nakon dve godine otkriveno je da su princeza Dajana i njen partner Dodi Fajed zapravo stradali zbog nemara pijanog vozača Anrija Pola, ali i paparaca koji su ih proganjali. Hari je tu verziju morao da prihvati i definitivno se oprosti od obožavane majke. Ipak, to nije bilo kraj. Sećanja na nju su ga stalno progonila, a njegovi neprijatelji znali su to vešto da iskoriste kako bi ga slomili.

Vojvoda od Saseksa se u memoarima dotakao i prilično osetljive teme ratnih sukoba u Avganistanu. Doslovce je napisao da je prilikom drugog napada u toj zemlji ubio čak 25 talibana. Iako mu ta činjenica nije pala lako, istakao je isto tako da "ratne ekstermiste nije posmatrao kao ljude".

Tanjug/AP

Knjižare u Španiji su se dočepale memoara pre zakazane svetske premijere 10. januara

- Da biste uopšte mogli da ubijete drugog čoveka, ne možete ga posmatrati kao osobu. Zbog zločina koji su ti ljudi počinili, nisam ih ni posmatrao kao ljude, već kao šahovske figure na tabli koje sam u partiji šaha jednostavno smakao sa table - objasnio je Hari.

Ta njegova izjava izazvala je brojna negodovanja u redovima islamista koji su ovih dana već zapretili Hariju. Iako je on znao da za to postoji rizik, do detalja je opisao i scenu mučenja tokom jedne vojne vežbe gde su ga držali kao taoca, a što je navodno bila samo vojna vežba.

- Držali su me budnog 72 sata, skinuli su me totalno golog, terali me da sedim i stojim u raznim neprijatnim položajima totalno nag. Vezali su mi oči i ismevali moju muškost, a neko me je čak i pljunuo. Žena koja je imala hidžab mi je rekla da će me ubiti pošto je moja majka takođe ubijena jer je bila trudna i nosila je muslimansku bebu, zbog čega je morala da umre. To su mi neprestano ponavljali - napisao je Hari, objasnivši da su pod pojmom “muslimaske bebe” aludirali da je u trenutku nesreće Dajana zapravo bila trudna sa Dodijem.

Ta rečenica, priznao je Hari, proganjala ga je godinama iako obdukcija pokazala da Dajana nije bila trudna.

Tanjug/AP

Mnogi veruju da je smrt princeze Dajane i dalje misterija

Hari, pak, nijednom nije nasrnuo na ljude koji su ga zlostavljali, niti im je uputio uvredu. Kasnije mu je rečeno da je sve to bila samo vojna vežba koju je uspešno prošao. Druga dva vojnika njegovog ranga, koji su takođe podvrgnuta istim mučenjima, totalno su se slomila.

U memoarima mladi kraljević se dotakao i osetljive teme odnosa svog oca kralja Čarlsa III i supruge Megan Markl. 

- Moj otac se plašio da Megan njega ne zaseni. Smatrao je da ona samo hoće moj novac i dodao da naša porodica nije sazdana od novca. On se zapravo nije plašio finansija, već je bio ljubomoran na Megan. Plašio se da ga ponovo ne zaseni figura neke žene, što je očigledno bio slučaj i sa mojom majkom - napisao je Hari, na čije se izjave još niko sa Dvora nije oglašavao iako je izneo mnogobrojne optužbe na račun svojih najbližih. 

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Kralj Čarls III u strahu da ga Megan Markl ne zaseni

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Miloš

08.01.2023 13:31

Hari nije Čarlsov sin,več sin oficira princeze Dajane na koga liči kao preslikan.To se zna i zato ima ovaj status.I još se oženio crnkinjom.To vam je demokratija.

angelina

16.03.2023 03:11

Napravljen je film o ubistvu princeze Dajane gde se aludiralo da iza svega stoje rodjaci pakistanskog doktora sa kojim je Dajanaa bila u vezi. Ona je uvredila cast njihove porodice jer je nepozvana otisla da poseti doktorovu majku i trazi dozvolu da se vencaju. Iz\bacili su je iz kuce. Koincidencija ali na dan nesrece u Parizu brat i stric od doktora su bili u Parizu u istom hotelu gde i Dajana???