Zanimljivosti

HARI OTKRIO ZAPREPAŠĆUJUĆU ISTINU O KAMILI: Vilijam i ja smo preklinjali oca samo da ne učini to! (FOTO)

Delovi memoara princa Harija, koji bi trebalo da budu objavljeni 10. januara, već su procurili u javnost nakon što je knjiga slučajno puštena u prodaju nekoliko dana ranije, otkrivši nove šokantne detalje o kraljevskoj porodici.

05.01.2023 17:08

HARI OTKRIO ZAPREPAŠĆUJUĆU ISTINU O KAMILI: Vilijam i ja smo preklinjali oca samo da ne učini to! (FOTO)
Tanjug/AP

Dugo najavljivani memoari princa Harija (Spare - Rezervni), koji će sigurno uzdrmati britansku kraljevsku porodicu, biće objavljeni 10. januara. U međuvremenu se u eskplozivnim tizerima otkrivaju delovi knjige koji nagoveštavaju nove probleme na dvoru i šokantne tajne koje će sada ugledati svetlost dana.

Budući da se nedeljama unazad govorilo o napadima princa Harija na članove kraljevske porodice, brojni teoretičari su tvrdili kako on ipak nikada neće reći ništa ružno o Kamili Parker. Navodno, ona je crvena linija za kralja Čarlsa III i nju Hari i Vilijam nikada ne smeju da pređu.  

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari nastavlja sa iznošenjem šokantnih tajni kraljevske porodice

Ipak, to upozorenje, kako se čini, nije uticalo na odbeglog kraljevića, te je on rešio da u otkrivanju porodičnih drama ide do kraja. Naime, britanski tabloid San došao je do španskog primerka knjige u kojoj se otkrivaju veoma šokantni detalji o Kamili Parker, a koji su procurili u medije nakon što je knjiga navodno počela slučajno da se prodaje u jednoj knjižari danima pre svetske premijere. Hari u njoj, kako se otkriva, kaže da su on i njegov brat bili svesni da je Kamila bila "druga žena", kao i to da su obojica imali odvojene sastanke sa njom pre nego što se ona zvanično pridružila porodici. Neverovatno, uporedio je njihov prvi susret sa osećajem dobijanja prve injekcije.  

- Ovo nije ništa. Zatvorite oči i nećete to ni osetiti - piše Hari o tome kako se osećao pred susret sa Kamilom.

Otkrivajući detalje privatnog sastanaka, princ tvrdi da je Kamili sve bilo "dosadno", rekavši da je to bila "čista formalnost" jer on nije bio naslednik krune ili u formalnom smislu velika prepreka ka njenom putu ka vrhu. Na kraju su, otkrio je princ, malo razgovarali o konjima.

Takođe, u knjizi Hari navodi da je razmišljao da li će Kamila jednog dana biti njegova "zla maćeha", ali da su i on i njegov brat bili voljni da joj "oproste u srcima sve što je učinila njihovoj mami Dajani". Naravno, ukoliko je bila u stanju da usreći Čarlsa.

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III po svaku cenu želeo je da oženi Kamilu Parker

- Mi smo to videli kao mi, on nije. Mogli smo da prepoznamo odsutne poglede, prazne uzdahe, frustraciju uvek vidljivu na njegovom licu. Ipak, i Vilijam i ja smo obećali svom ocu da ćemo poželeti dobrodošlicu Kamili u porodicu. Jedino što smo mu tražili zauzvrat, tačnije preklinjali smo ga, samo da je ne oženi - napisao je Hari i dodao kako je uprkos njihovim molbama počela kampanja da se brak desi i da Kamila postane kraljica.

Oba brata su se navodno plašila da će ona biti nepravedno upoređena sa princezom Dajanom koju je cela nacija volela, navodi se u knjizi.

Podsetimo, Čarls se oženio Kamilom 2005. godine, a prošle godine kraljica Elizabeta II rekla je da joj je iskrena želja da ona preuzme titulu kraljice supruge. Hari je već tada obećao da će sve ispričati u svojim memoarima. Zato se očekuje da će mladi kraljević otkriti više nego što je njegova Netfliksova serija, posebno kada je u pitanju to kako se osećao zbog načina na koji ga je porodica tretirala. U delovima knjige koje je dobio Gardijan, Hari tvrdi da ga je njegov brat „oborio na pod” tokom svađe oko Megan Markl.

Tanjug/AP

Prinčevi Hari i Vilijam nisu želeli da Kamila nasledi tron umesto njihove majke princeze Dajane

I ovo su detalji koje je otkrio u knjizi:

  • Optužio je brata Vilijama da je Megan Markl nazvao "nepristojnom" pre nego što ga je zgrabio za okovratnik, pocepao ga i bacio na pod. 
  • Hari je otkrio i da su ga Vilijam i Kejt Midlton podsticali da nosi zloglasnu nacističku uniformu tokom jednog maskenbala, što je u tom trenutku predstavljalo veliki skandal. Nedavno je mladi kraljević naveo kako mu je to jedna od najvećih grešaka u životu.   
  • Vojvoda od Saseksa je rekao da želi da ide na krunisanje kralja Čarlsa
  • Otkrio je i detalje kada je saznao da je njegova majka, princeza Dajana stradala: "Tada je seo na ivicu mog kreveta i rekao mi: "Moj dragi sine, mama je doživela nezgodu". Nije me zagrlio, a kasnije, kada sam se sretao sa ljudima koji su mi izjavljivali saučešće, osećao sam se kao političar".   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)