Zanimljivosti

HARI PREKRŠIO MAJČIN ZAVET: Princeza Dajana mu ovaj potez nikada ne bi oprostila! (FOTO)

Memoari odbeglog kraljevića dodatno će produbiti sukob sa njegovim bratom princom Vilijamom ali se veruje da neće „dirati“ Kamilu zato što zna da je ona crvena linija za kralja Čarlsa III.

02.01.2023 14:20

HARI PREKRŠIO MAJČIN ZAVET: Princeza Dajana mu ovaj potez nikada ne bi oprostila! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Memoari princa Harija (38) pod imenom „Spare" ("Rezervni") koji će se u prodaju naći 10. januara dodatno će produbiti njegov sukob sa starijim bratom Vilijamom (40). Kako veruju poznavaoci prilika na britanskom dvoru Hari nije štedeo starijeg brata i u knjizi će razotkriti sve detalje odrastanja u senci prestolonaslednika što će njegov „rat“ sa Vilijamom podići na viši nivo, piše britanski San.

Tanjug/AP

Memoari će dodatno produbiti sukob između prinčeva Vilijama i Harija

SUKOB SA BRATOM

Eksplozivna knjiga za koju se veruje da će podići mnogo više prašine u javnosti od Netfliksovog dokumentarca, dala je priliku Hariju da se javno požali na svoj status i kako je celog života bio „druga violina“ samo zato što je rođen dve godine nakon svog brata Vilijama.

- U centru pažnje memoara biće rivalstvo među braćom. Knjiga će otkriti Harijevu gorčinu i osećaj nepravde što je po prirodi hijerarhije u kraljevskoj porodici uvek bio na drugom mestu iza brata. Svađe sa Vilijamom biće detaljno opisane kao i njegov položaj autsajdera u kraljevskoj porodici – rekao je izvor blizak odbeglom kraljeviću.

Kako piše britanski San, pozivajući se na svoje izvore, u knjizi će detaljno biti opisan Harijev odnos sam majkom, princezom Dajanom zato što svi znaju, posebno izdavači, da svako pominjanje pokojne princeze donosi ogromnu popularnost i novac.

- Da je živa Dajana bi bila očajna zbog ponašanja Harija. Ona je uvek učila sinove da ne smeju da se svađaju i da treba celog života da budu podrška jedan drugome. Na neki način vojvoda od Saseksa je prekršio majčin zavet i zaista je tužno što je došlo do ovoga – rekli su izvori bliski britanskom dvoru.

Bez obzira na sve njegove napade princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton ostaće nemi na nove optužbe Harija. Na to ih obavezuje položaj u kraljevskoj porodici tako da se ne očekuje nikakva javna reakcija para nakon Harijevih memoara.

 

Tanjug/AP

Hari dobro zna da je Kamila crvena linija za Čarlsa i veruje se da tu liniju nije prešao

CRVENA LINIJA ZA ČARLSA

Prema izvorima bliskim britanskom dvoru kralj Čarls III bio je duboko povređen ponašanjem mlađeg sina Harija u Netfliksovom dokumentarcu. Međutim, on je njegov otac i dalje ga voli bez obzira na sve.

- Čarls je slab na Harija i bez obzira na sve on je još uvek dobro došao na večeru u kraljevski dvor kad god poželi. Veruje se da Hari u svojim memoarima neće napadati Kamilu iako zna da je ona bila očeva ljubavnica dok je bio u braku sa njihovom majkom. Hari dobro zna da je Kamila crvena linija za Čarlsa i ako bi hteo da je „uništi“ u knjizi to bi bila poslednja kap za kralja koji bi odbeglom sinu zauvek zatvorio vrata dvora – tvrde izvori iz Bakingamske palate.

Memoare odbeglog kraljevića je pisao američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade JP Moehringer a knjiga je osim na engleskom biti objavljena na još 15 svetskih jezika uključujući španski, nemački, italijanski i kineski.     

BONUS VIDEO:

Komentari (0)