Zanimljivosti

OTKRIVEN DAN OD KOG DRHTI BRITANIJA! Posle ovoga više ništa neće biti isto!

Iako se nedeljama spekulisalo da će objavljivanje memoara princa Harija, za koje se veruje da sadrže mnoge tajne kraljevske porodice, biti zaustavljeno, to se nije dogodilo.

27.10.2022 12:34

OTKRIVEN DAN OD KOG DRHTI BRITANIJA! Posle ovoga više ništa neće biti isto!
Foto: Shutterstock

Memoari britanskog princa Harija, od kojih strahuje čitavo Ujedinjeno Kraljevstvo, a posebno Dvor, naziva "Spare" ("Rezervni") ipak će biti objavljeni i to 10. januara. To je obelodanjeno nakon nekoliko nedelja spekulacija da će mladi kraljević, iako je dobio pozamašnu sumu za svoj projekat, uspeti da stopira njegovu realizaciju zarad poboljšanja odnosa s ocem, kreljem Čarlsom III, i bratom Vilijamom, ali se to očigledno neće dogoditi.     

Izdavačka kuća Penguin Random House pristala je u julu 2021. da objavi memoare koji će uzburkati mnoge stvari u kraljevskoj porodici. Period od pristanka izdavača do zvaničnog objavljivanja knjige je 18 meseci. Razlog pomeranja datuma izlaska navodno je smrt kraljice Elizabete II koja je preminula 8. septembra u Škotskoj.

Memoari će navodno obuhvatiti sve, od Harijevog detinjstva, preko njegove vojne dužnosti u Avganistanu, do braka sa Megan Markl i rođenja njihove dece, sina Arčija (3) i ćerke Lilibet (1). Hari je istakao da je tokom života promenio mnogo uloga i da se nada da će pričom o greškama i naučenim lekcijama pomoći drugima da shvate da, bez obzira na to odakle potiče, on ima mnogo toga zajedničkog s običnim svetom.

 

 

Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

Ne pišem ovo kao princ kakav sam rođen, već kao čovek kakav sam postao. Duboko sam zahvalan na prilici da podelim ono što sam naučio tokom života i uzbuđen sam što će ljudi pročitati priču iz prve ruke o mom životu koja je apsolutno istinita - izjavio je Hari.

Izdavači su u prethodnom periodu otkrivali detalje iz memoara, poput onih da su oni veoma "intimni" i "srdačni", naglasivši kako knjiga otvoreno prenosi "iskustva, gubitke i životne lekcije koje su mladom princu pomogle da stekne današnji pogled na svet". Harijev portparol je odbio da komentariše detalje memoara za magazin People, međutim, vojvoda od Saseksa potvrdio je prošle godine da je pričao sa porodicom u vezi sa objavljivanjem spornih memoara. 

- Iako princu Hariju nije trebalo odobrenje kraljice Elizabete II, kao ni cele Bakingemske palate, on je ipak upozorio porodicu na ispovest koju je pretočio u knjigu - nalazi se u prinčevom saopštenju.

Tanjug/AP

Memoari odbeglog kraljevića od kojih strahuje dvor obelodaniće, kako se očekuje, mnoge tajne kraljevske porodice

Hari nije jedini član kraljevske porodice koji se drznuo da iskustva prenese na papir. To je pre njega uradio ujak kraljice Elizabete II, kralj Edvarda VIII i to pre abdiciranja 1936. godine. To je, podsetimo, učinio kako bi se oženio razvedenom Amerikankom Volis Simpson. Knjiga nosi naslov "Memoari vojvode od Vindzora 1951."

Imajući u vidu sve skandale koji su se dogodili između Harija, Megan Markl i britanskog dvora, mogu se čuti priče da kraljevska porodica strahuje od memoara odbeglog princa. Mnogi su komentarisali da je odbegli kraljević spremio nesvakidašnji novogodišnji poklon za kraljevsku porodicu i to baš u trenuku kada je kralj Čarls III, to jest Harijev otac, rešio da sina ne izbaci baš sa svih dužnosti koje se tiču krunisanja zakazanog za narednu godinu. 

Osim toga, u prethodnom periodu se spekulisalo da je Hari navodno u memoarima naveo mnoge škakljive detalje iz perioda kada je preminula princeza Dajana, njegova majka, a što se smatra jednim od najosetljivih perioda za kraljevsku porodicu. Strahuje se da će princ najpre udariti na svog oca i na činjenicu da nije odigrao svoju ulogu onako kako je trebalo kada je Dajana poginula, već da se okrenuo intimnom odnosu sa svojom dotadašnjom ljubavnicom, a sadašnjom suprugom, Kamilom.    

Sav prihod od knjige ići će u dobrotvorne svrhe.

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Dom princa Harija u Montesitu u Americi 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)