Zanimljivosti

"BOMBA" ZA KRALJEVSKU PORODICU! Objavljen dokumentarac od kog je drhtala cela Britanija, svetski mediji u šoku: Ovo je rat sa Vindzorom! (FOTO)

Evo šta su princ Hari i njegova supruga Megan Markl otkrili u eksplozivnom dokumentarnom filmu koji je danas ugledao svetlost dana na Netfliksu, a ubrzo se oglasio i Dvor.

bySrećna republika

08.12.2022 13:12

"BOMBA" ZA KRALJEVSKU PORODICU! Objavljen dokumentarac od kog je drhtala cela Britanija, svetski mediji u šoku: Ovo je rat sa Vindzorom! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Britanski princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, dočekali su objavljivanje svog dugonajavljivanog dokumentarnog filma u izdanju Netfliksa, koji će biti emitovan u nekoliko epizoda, a koji je već izazvao nezapamćenu buru u čitavom svetu, a posebno na tlu Ujedinjenog Kraljevstva

Svetski mediji su najnovije ostvarenje koje se bavi privatnim životom mladog kraljevića i bivše američke glumice od dana njihovog upoznavanja, preko dolaska na Dvor i "bekstva" u Ameriku, ocenili kao "bombu za kraljevsku porodicu nakon koje više ništa neće biti isto". Novine širom Evrope, ali i od Amerike do Australije, objavile su vesti na svojim naslovnim stranama, rekavši da će najnovija Netfliksova serija, zbog čijeg je objavljivanja taj servis rano jutros bio kratko u blokadi, biti "eksplozivna" i da "svet govori, a kraljevska porodica se sprema na najgore".

- Nema povratka nikome - objavio je nemački list Bild, dok je američki NBC zaključio da Hari i Megan "obnavljaju sukob s britanskim kraljem".

Norveški VG je naveo kako je na snazi "potpuni rat unutar kraljevske porodice".

Dugoočekivani dokumentarac izlazi u dva dela, a prve tri epizode ​​dokumentarne serije od šest delova su sada dostupne za strimovanje na Netfliksu. Serija sadrži trenutke u kojima je Megan u suzama zbog teškoća kroz koje je prolazila tokom veze s mladim kraljevićem, ali i momente u kojima je njen izabranik više puta upoređuje sa njegovom majkom, pokojnom princezom Dajanom, tvrdeći da su i njegova majka i žena bile meta žute štampe. Objavljene su i scene u kojima su dokumentovani podsmesi na račun Harijevog oca, kralja Čarlsa III, ali o brata, princa Vilijama. Dotaknuta je i tema rasizma i "nesvesne pristrasnosti" u kraljevskoj porodici. Megan, takođe, tvrdi da je kao Amerikanka smatrala da je je sve što se dešava u kraljevskoj porodici čista formalnost i da ne postoje zaista ustaljene forme ponašanja, te da joj je saznanje o potpuno drugačijoj realnosti bilo krajnje iznenađujuće. 

- Prvi susret sa kraljicom je za mene bio šok za sistem - priznala je Megan u dokumentarcu, pa nastavila da otkriva detalje kako je to sve izgeldalo:

- Kada smo krenuli ka njoj Hari mi je u autu rekao : "Znaš da se nakloniš, zar ne?". Ja sam mislila da je to šala - priznala je Marklova.


Takođe, u dokumentarcu se pojavljuje i deo razgovara princa Harija i Megan stvarima za koje je Megan tokom boravka na Dvoru morala da se izvinjava jer nije bila upoznata sa svim protokolima.

- U ovoj porodici ponekad ste deo problema, a ne deo rešenja. I postoji ogroman nivo nesvesne pristrasnosti. Stvar sa nesvesnom pristrasnošću zapravo nije ničija krivica - istakao je Hari, očigledno aludirajući da su u njegovoj familiji pojedinci povlašćeniji od drugih. 

Na to se nadovezala Megan. 

- Očigledno je da su sada svi svesni mene jer su to učinili takvim problemom kada sam otišla u Britaniju. Pre toga nisam bila tretirana kao crnkinja - navela je Marklova očigledno ponovo naglasivši da je u kraljevskoj porodici i te kako bila žrtva rasizma. 

Hari je, s druge strane, otkrio kako ju je njegova porodica već "otpisala" kada je saznala da je Megan američka glumica.

- Ali ja sam insistirao na toj vezi jer sam u svom srcu znao da ću je oženiti. Ja sam mamin sin - rekao je mladi kraljević još jednom potvrđujući posebnu vezu sa pokojnom majkom za koju je oduvek govorio kako je bila žrtva života na Dvoru i svega onoga što je on sa sobom nosio. 

U prvoj epizodi, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa počinju snimanjem sebe na dan kada su završili svoje kraljevske dužnosti u martu 2020, sa Harijem u VIP salonu na Hitrouu dok je leteo za Kanadu. Megan plače sa peškirom na glavi dok izjavljuje: "Ne znam ni odakle da počnem". Gledaoci su istakli da je taj snimak snimljen šest meseci pre nego što je njihov ugovor od 100 miliona dolara sa Netfliksom potpisan u septembru 2020, što je razbesnelo Britance, budući da se ispostavlja da su njih dvoje sve isplanirali. 

- Par koji vodi računa o privatnosti dao je izvanredan pristup gigantu za strimovanje, uključujući riznicu slika i snimaka iz njihovog privatnog života, uključujući njihovu decu. Tu su i privatni tekstovi i mejlovi koje su delili u vreme udvaranja. Meganina majka Dorija takođe prvi put javno govori o njihovoj vezi - navodi britanski Dejli mejl, pokušavajući da aludira na to da je za Saseksove ipak od samog početka sve bio biznis. 

Taj list dalje otkriva šta sadrže prve tri epizode bombastoičnog dokumentarca.

- Prve tri epizode ​​takođe pokrivaju Harijevo rođenje i odrastanje i on krivi medije za neuspeh svojih prethodnih veza. Saseksovi zatim opisuju kako su se okupljali, kako su se verili, a potom i odustali od kraljevske porodice. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razgovaraju o Megzitu, rasizmu i njihovom novom životu u Kaliforniji. Takođe, film počinje oštrim komentarom da je kraljevska porodica odbila da komentariše navode o emisiji i otkriva da je snimanje dokumentarca završeno u avgustu 2022. - pre smrti kraljice - ističe Dejli mejl. 


Druga epizoda Netfliksovog dokumentarca Hari i Megan prikazuje vojvodu kako šeta sa svojim sinom Arčijem, koji je govorio američkim akcentom.

- Moj sin, moja ćerka, moja deca su mešanci i zaista sam ponosan na to. Kada moja deca porastu, pogledaju unazad na ovaj trenutak, okrenu se prema meni i kažu: "Šta si uradio u ovom trenutku?", želim da mogu da im dam odgovor. Mislim da je takva odgovornost ljudskih bića da, ako dovedete malu osobu na ovaj svet, treba da učinite sve što možete da učinite svet boljim mestom za njih. Ali, isto tako, ono što je najvažnije za nas dvoje jeste da se pobrinemo da ne ponovimo iste greške koje su možda napravili naši roditelji - govori Hari u kameru. 

Inaće, dokumentarac se nadalje dotiče i susreta koje je Megan imala sa princom Vilijamom i Kejt Midlton, ali i sa svim ostalim članovima kraljevske porodice. Opisala svoj prvi "neverovatan" Božić u Sandringemu, gde je sedela pored pokojnog vojvode od Edinburga i supruga kraljice Elizabete, princa Filipa. Ispričala je i koliko je bio "intenzivan" trenutak prvog susreta sa Njenim Veličanstvom tokom ručka u Kraljevskoj loži u Vindzoru, šaleći se da je cela prilika delovala kao zastareli banket u Medieval Timesu, porodičnom pozorištu za večeru u Sjedinjenim Državama na kojem se izvode srednjovekovne predstave.

- Nije imala pojma od čega se sve to sastoji. Za nju je to bio mali šok za sistem - rekao je Hari u intervjuu za dokumentarac dok je istovremeno grlio nasmejanu suprugu. 

Ona se ubrzo nadovezala.

- Mislim. to je nadrealno. Nije bilo nekog velikog trenutka: "sada ćeš upoznati moju baku". „Nisam znala da ću je upoznati sve do nekoliko trenutaka ranije. Bili smo u kolima i išli smo u Kraljevsku ložu na ručak, a on je rekao: "Oh, moja baka je ovde, ona će biti tamo posle crkve". Kako to objašnjavate ljudima? Kako objašnjavate da se klanjate svojoj baki? I da biste morali da napravite naklon, posebno Amerikancu. To je čudno - rekla je Megan kroz osmeh.

Inače, juče je Bakingemska palata izdala samo kratko saopštenje u kom je navedeno kako nijedan član kraljevske porodice nema komentar na najnoviji dokumentarac.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)