Zanimljivosti

PRINC SE OSIM KOKAINOM DROGIRAO I PEČURKAMA, a sad je otkrio i šta je šaputao mrtvoj kraljici na uvo! Dvor u potpunom šoku!

Detalji iz knjige "Spare" (Rezervni) mladog britanskog kraljevića ne prestaju da cure u javnost nakon što se knjiga navodno slučajno pre vremena pojavila na policama knjižare u Španiji.

06.01.2023 14:05

PRINC SE OSIM KOKAINOM DROGIRAO I PEČURKAMA, a sad je otkrio i šta je šaputao mrtvoj kraljici na uvo! Dvor u potpunom šoku!
Foto: Tanjug/AP

Britanski kraljević, princ Hari, koji godinama unazad ozbiljno drma temelje svoje moćne porodice, rešio je da u javnost preko memoara simboličnog naziva "Spare", što u prevodu sa engleskog znači rezervni, otkrije mnoge detalje svog najintimnijeg dela života, dovodeći tako u pitanje obelodanjivanje nekih od najvećih tajni Bakingema. Iako je objavljivanje knjige bilo zakazano za 10. januar, navodno slučajno ona se pojavila u prodaji u španskim knjižarama nakon što su gotovo svi svetski mediji pohrlili da dobiju svoj primerak i otkriju potencijalno skandalozne detalje o jednoj od najmoćnijih porodica na svetu. 

Osim što je otvoreno izneo da je tokom služenja vojske u Avganistanu bio odgovoran za smrt nekih ljudi, kao i da je još kao sedamnaestogodišnji mladić probao kokain i da je nastavio da tu drogu konzumira još nekoliko puta, Hari je priznao i da je probao halicinogene pečurke koje je čuvao u frižideru u vidu kolačića. Jednom prilikom je, kako je napisao u knjizi, zbog te droge imao toliko "loš trip" da je umislio da kanta za smeće sa pedalom za otvaranje razgovara sa njim. 

- Bio sam u kupatilu i tamo je stajala srebrna kanta za smeće sa pedalom za otvaranje. Pogledao sam je, a ona je zverala u mene. Postala je jedna ogromna glava. Nagazio sam na pedalu, a na njoj su se otvorila usta. Ubrzo je wc šolja postala glava - napisao je mladi kraljević u neverovatnim memoarima u čije je delove uvid imao i britanski portal Dejli mejl. 

 

 

 

Vojvoda od Saseksa se u memoarima u mnogim delovima, potpuno očekivano, dotakao i svog odnosa sa starijim bratom, princom Vilijamom. Budući da je ispovest nazvao rezervni, mnogi veruju da se to odnosi na njegov osećaj da je u odnosu na starijeg brata bio uvek u drugom planu, a posebno kada je u pitanju red za nasleđivanje britanske krune. 

 

Odnos među braćom dostigao je tačku pucanja kada je Hari u dom doveo nekadašnju američku glumicu Megan Markl, koja očigledno nije bila po Vilijamovim merilima. Prinčevi su se zbog nje čak i fizički sukobili, pa je tako Hari u knjizi otkrio da ga je brat tokom jedne svađe zbgrabio za okovratnik i izrekao mu mnoštvo ružnih reči. Ipak, priznao je da je do razlaza s Vilijamom zapravo došlo kada je on odlučio da uplovi u ozbiljniju vezu sa sadašnjom suprugom Kejt Midlton. Kako je priznao, za njega je jedan od težih dana u životu bio kada se Vilijam zakleo na ljubav svojoj izabranici, budući da je imao osećaj kao da se oprašta od brata i da su sa tim događajem bili završeni njihovi mladalački dani i avanture.

- Brat kog sam otpratio u Vestministersku opatiju tog jutra je nestao - zauvek. Ko bi to mogao da porekne? Nikada više Vili nije mogao daa bude tu pre svega. Nikada se više nećemo voziti zajedno preko sela Lesota sa ogrtačima koji duvaju iza nas. Nikada više nećemo deliti kolibu koja miriše na konje dok učimo da letimo. Ko će nas rastaviti? Život, eto ko - napisao je Hari u svojoj knjizi.

Prisetivši se Vilijamovog i Kejtinog odlaska u Bakingemsku palatu, Hari je naveo kako je u tom trenutku znao da je to oproštaj zauvek i da mu je kroz glavu prošlo "zbogom".

Hari je otkrio i detalje iz svog detinjstva, kao i trenutak kada se suočio sa vešću da je njegova majka poginula u nesreći i načina na koji mu je to otac saopštio govoreći sve vreme "mili sine". Prisetio se svih susreta sa ljudima koji su pokojnoj princezi odavali počast, rekavši kako su svi plakali i da ga je to nerviralo jer on nije mogao da plače. 

Vojvoda od Saseksa u svojoj knjizi dalje govori i o službi u vojsci te kako je morao u borbenim akcijama da ubije čak 25 "neprijatelja", što ga nije činilo srećnim, ali se toga nije stideo. Tokom službovanja u vojsci je, kako kaže, naučio da bude odgovoran za sopstvene akcije. 

Čitaoce u knjizi očekuje još mnogo šokantnih detalja, poput onih da je nevinost izgubio sa "starijom damom na polju", što smatra svojom ponižavajućom epizodom. Takođe se prisetio i početka zabavljanja sa svojom suprugom Megan i načina na koji je prihvatio njenu glumačku karijeru. Ipak, priznao je da je zažalio što je pogledao ljubavne scene u kojima je ona bila glavni akter, našalivši se kako mu treba "terapija strujnim udarom" da bi spalio te slike iz svog mozga. 

Ipak njegova veza i narušeni odnosi sa Vilijamom su u žiži javnosti, više od svega, a Hari se prisetio i drugih detalja u knjizi poput nekih nesmotrenih trenutaka koji su narušili njihove. Megan je u jednom telefonskom razgovoru rekla Kejt kako ima "bebeći mozak" kada se ona porodila. To se dogodilo uoči venčanja Saseksovih 2018. godine. Pošto joj je Vilijam sugerisao da je to "nepristojno i da se tako ne govori porodiljama", Megan se izvinila Kejt, ali je uprkos tome Vilijam uperio prst u Harijevu suprugu na šta mu je ona odgovorila "ako nemaš ništa protiv, skloni mi prst s lica".

I do fizičkog sukoba među braćom je došlo zbog Megan koju je navodno princ od Velsa nazvao "nepristojnom i teškom". Hari je tvrdio kako ga je brat uhvatio za kragnu i oborio ga na pod. Od siline udara je pukla činija s psećom hranom, pa je mladi kraljević završio umazan. Svog terapeuta Hari je pozvao tek kada je rekao Megan čula za taj incident i kada je videla ogrebotine i modrice na njegovom licu. 

Interesantno je da je mladi kraljević u svojoj knjizi imao samo reči hvale za svoju pokojnu baku, kraljicu Elizabetu II, navodeći kako je za njeno teško stanje saznao preko medija. Takođe je otkrio da mu je otac, sadašnji kralj Čarls III, tada rekao da ne dovodi Megan u Balmoral, gde je kraljica umirala, što je njega, Harija, veoma pogodilo. Iako se u medijima navodilo kako kraljević po dolasku u Britaniju nije zatekao živu baku, on je u memoarima otkrio koje su bile poslednje reči koje joj je uputio.

- Šapnuo sam joj na uvo da se nadam da će biti srećna i da će biti sa dekom, princom Filipom. Rekao sam joj i da sam ponosan što je svoje dužnosti obavljala tako predano do samog kraja - napisao je Hari. 

Što se tiče Čarlsa, on je, kao i Vilijam, pomenut mnogo puta u memoarima, a ono što je posebno interesantno jeste da je navodno mnogo puta znao sa mlađim sinom da se našali "kako izgleda kao da uopšte nije njegovo dete". To je britanskim medijima bilo posebno interesantno budući da se nemali broj puta pojavljivala teorija kako je pokojna princeza Dajana Harija rodila nekom drugom muškarcu. 

Interesantno je da niko iz kraljevske porodice još nije imao nikakav komentar na izlazak memoara, ali mediji spekulišu da su zasigurno svi članovi u stanju šoka. 

Tanjug/AP

Memoari su prvo ugledali svetlost dana u Španiji iako je svetska premijera bila najavljena za 10. januar

BONUS VIDEO:

Komentari (0)