Zanimljivosti

DOK NOVAK PREŽIVLJAVA DRAMU JELENINA FOTOGRAFIJA DIRNULA MNOGE: Svi su primetili ono što joj je na ruci tokom duboke molitve (FOTO)

Supruga Novaka Đokovića čestitala je svim pravoslavnim vernicima Božić na veoma poseban način i to samo nekoliko sati pred ključan meč njenog supruga na turniru u Adelejdu.

08.01.2023 11:00

DOK NOVAK PREŽIVLJAVA DRAMU JELENINA FOTOGRAFIJA DIRNULA MNOGE: Svi su primetili ono što joj je na ruci tokom duboke molitve (FOTO)
Tanjug/AP

U trenucima dok naš najbolji teniser u istoriji, Novak Đoković, preživljava dramu na turniru u Adelejdu, gde u finalu pokušava da izađe na kraj sa iznenađenjem turnira, Amerikancem Sebastijanom Kordom, domaćoj javnosti pažnju je privukla fotografija koju je supruga našeg teniskog asa, Jelena Đoković, postavila na svoj Instagram samo nekoliko sati pre muževljevog dramatičnog meča. 

Naime, porodica Đoković obeležila je najradosniji hrišćanski praznik, Božić, a tim povodom Jelena se obratila pravoslavnim vernicima preko fotografije nastale u Pećkoj patrijaršiji. Ona je uslikana u trenutku duboke molitve, sklopljenih očiju i pognute glave kako drži desnu ruku na ikoni Bogorodice sa malim Hristom. Kosa joj je bila podeljenu u 2 pletenice, dok je na desnoj ruci nosila 5 brojanica. Primetna je bila i ona oko vrata. 

- Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić svima koji slave danas! - napisala je Đokovićeva u opisu fotografije koju je objavila u subotu 7. januara, a usledila je ista objava i na engleskom.

Za svega 10 sati fotografija je dobila više od 20.000 sviđanja, a na stotine vernika čestitali su Božić porodici Đoković.

- Vaistinu se rodi, živeli Đokovići! Hvala za sve što ste učinili i što činite za ceo svet, a pogotovo za Srbiju -

- Bravo Jelena! -

- Srećan Božić tebi i celoj porodici Đoković -

- Vaistinu se rodi, čuvajte zdravlje i našeg Novaka -

- Neka Gospod sačuva Vas i Vašu porodicu - bili su samo neki od komentara.

Takođe, i Novak je fotografijom iz crkve čestitao Božić. On se, naime, trenutno nalazi u Australiji, gde je u petak savladao protivnika Denisa Šapovalova i plasirao se u polufinale Adelejda, a zatim i u finale. Posle meča, Novak je otišao u crkvu Sveti Sava u Adelejdu, odakle je  objavio je fotografiju i poslao poruku za Božić svim vernicima.

 - Mir Božji. Hristos se rodi. Srećan Božić svim pravoslavnim narodima koji danas slave rođenje Gospoda Isusa Hrista - napisao je Đoković na Instagramu. 

On često ističe kako mu je Jelena najveći oslonac, što je bio i nedavno slučaj.

- Ona mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka, ali sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo - rekao je Novak za "Informer".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)