Zanimljivosti

SUROVA ČARLSOVA OSVETA PRINCU HARIJU I MEGAN MARKL: Prva reakcija kraljevske porodice na kontroverzne memoare, pa ovo je presedan!

Neimenovani izvor blizak britanskom Dvoru tvrdi da je najrealnije očekivati da se mladi kraljević i njegova supruga Megan Markl nipošto ne pojave na krunisanju kralja Čarlsa u maju u Londonu, imajući u vidu šta je vojvoda od Saseksa otkrio o članovima moćne porodice u svojim memoarima.

12.01.2023 18:01

SUROVA ČARLSOVA OSVETA PRINCU HARIJU I MEGAN MARKL: Prva reakcija kraljevske porodice na kontroverzne memoare, pa ovo je presedan!
Foto: Tanjug/AP

Memoari britanskog princa Harija, "Spare" (Rezervni), izazvali su tektonske potrese u Britaniji, ali i reakcije u čitavom svetu. To se dogodilo zbog informacija koje je on o kraljevskoj porodici izneo u pomenutoj knjizi, a sada neimenovani izvor s Dvora tvrdi da ukoliko kraljević i njegova supruga Megan Markl nastave s blaćenjem familije, to bi moglo da znači samo jedno - zabranu da se njih dvoje pojave na ovogodišnjem krunisanju kralja Čarlsa III. 

Navodno su mnogi članovi porodice, među kojima su i princ Edvard i princeza Ana, već istakli kako ne žele u okruženju vojvodu i vojvotkinju od Saseksa koji bi bilo koji razgovor između pripadnika familije mogli da iskoriste za neku svoju potencijalnu buduću knjigu.  

Detalji ceremonije koja bi trebalo da bude održana za 16 nedelja, još nisu poznati, kao ni spisak gostiju koji će prisustvovati. Međutim, britanski mediji očekuju da bi nakon onog što su Hari i Megan izneli u javnost, kao i načina na koji su kritikovali kralja Engleske, svakako logičan sled stvari bio da oni ne dođu u London u maju ove godine. 

Tanjug/AP

Dolazak Harija i Megan na krunisanje kralja Čarlsa je pod znakom pitanja, tvrde britanski mediji 

Treba, ipak, imati u vidu da je Hari više puta tvrdio da bi želeo da održi koliko-toliko bliske veze s porodicom, ali memoari su, kako ocenjuju mnogobrojni analitičari, napravili gotovo nepremostiv jaz. Kralj Čarls lično je dostojanstveno ćutao sve vreme od trenutka kada su informacije iz knjige počele da se objavljuju u medijima, a ovih dana je viđen za volanom svog automobila u blizini Birkala u Aberdinširu. To je prvi put da je uslikan nakon što je Hari i u nekolicini američkih emisija promovisao svoju kontroverznu autobiografiju i nakon što se ona navodno slučajno pre zakazane svetske premijere pojavila u knjižarama u Španiji.  

Inače, kralj Čarls i Kamila su stigli u svoj "bračni dom" u Škotskoj prošle nedelje na odmor. Birkhal je mesto gde se par verio i gde su 2005. bili na medenom mesecu. Kralj je ranije govorio da ga boravak na tom imanju veoma smiruje.

Podsetimo, Hari je u jednom od poslednjih gostovanja na američkim televizijama otkrio kako su on i Megan bili primorani da pobegnu iz Britanije u Kaliforniju "zbog zlostavljanja i uznemiravanja". Istakao je i kako je život u Kaliforniji prelep i da je Amerika generalno lepa za život. 

Tanjug/AP

Kraljevska porodica se navdno nada da će Hari i Megan ljubazno obrazložiti svoj nedolazak na krunisanje

U razgovoru sa voditeljem Vesti u 10 na ITV, Tomom Bredbijem, Hari je rekao da je čak otvoren za pomirenje i delimični povratak ulogama u kraljevstvu, ali pod uslovom da dođe do "iskrenih razgovora s porodicom". Mnogi, ipak, ne veruju da je bio ozbiljan, pa čak komentarišu da je vojvoda od Saseksa bio i više nego ironičan, imajući u vidu šta je sve objavio o svojoj porodici. 

S druge strane, malo je izvesno da će kraljevska porodica komentarisati bilo koju optužbu na njihov račun, dok bi privatni razgovori mogli biti održani van uobičajenih prostora za visokorangirane članove porodice jer navodno mnogi strahuju da bi Hari to mogao da iskoristi protiv njih u budućnosti.

-Zabrana dolaska na krunisanje Harija bi mogla žestoko da pogodi. Svakako bi predstavljala presedan u istoriji - navodi se u komentarima na portalu britanskog Sana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Tata

12.01.2023 21:13

Zanima me, da li će Čarls pozvati Putina i Sija na krunisanje. Bio bi red ali...

Jelisaveta

12.01.2023 23:31

Nije to surova osveta,već najblaži od svih logičnih postupaka kao posledice intriga i ogovaranja u TV emisijama I knjizi.Mislim da bi im trebalo oduzeti sve titule i povlastice koje uživaju u Britaniji