Zanimljivosti

ISTINA O SMRTI DEJVIDA BOUVIJA: Forenzičari otkrili detalje koji sve menjaju (FOTO)

Sedam godina nakon što je preminuo legendarni muzičar, ponovo se otvara pitanje o detaljima sa autopsije.

11.01.2023 14:30

ISTINA O SMRTI DEJVIDA BOUVIJA:  Forenzičari otkrili detalje koji sve menjaju (FOTO)
AP Photo/Kathy Willens

Legendardni britanski muzičar Dejvi Bouvi preminuo je 10. januara 2016. godine. U zvaničnom saopštenju, objavljeno je da se 18 meseci borio sa opakom bolesti. Tri dana pre toga proslavio je 69. rođendan koji je upriličen objavom albuma "Blekstar".

Pixabay

Dejvid Bouvi preminuo je 10. januara 2016. godine

 

Dejvid Bouvi je preminuo nakon 18 meseci borbe sa rakom jetre. Svoju dijagnozu je držao u tajnosti i navodno je saznao da je smrtno bolestan tek u kasnijim mesecima svog života. Umro je u svojoj kući u ulici Lafajet u Njujorku.

 

@davidbowie ‘Can’t Help Thinking About Me’ live at the Élysée Montmartre, Paris in 1999. Watch the full version on the Bowie YouTube. #DavidBowie #BowieTok #Bowie ♬ Can't Help Thinking About Me - David Bowie

 

Nakon njegove smrti, bilo je mnogo spekulacija o tome da li je njegov hedonistički način života delimično kriv za njegovu ranu smrt.

U dokumentarcu pod naslovom "Autopsija: Poslednji sati Dejvida Bouvija", američki medicinski stručnjak dr Majkl Hanter raspravlja o finijim detaljima istrage.

- Uprkos zloupotrebi droga kao što su kokain i alkohol, odustao je od oboje mnogo godina pre kraja i verujem da nisu imali nikakvu ulogu u njegovoj smrti - rekao je Hanter, piše Dejli Star.

Govoreći o Dejvidovoj trajno proširenoj zenici poznatoj kao anizokorija, koju je razvio kada je dobio udarac u oko tokom tuče na igralištu zbog devojčice, dr Hanter je govorio o mogućnosti aneurizme.

 

@davidbowie ‘Strangers When We Meet’ official music video (1995) HD upgrade. #DavidBowie #BowieTok #Bowie ♬ Strangers When We Meet - David Bowie

 

Takođe je isključio bilo kakvu dijagnozu šizofrenije, od koje su bolovale tri Dejvidove tetke i njegov polubrat Teri. Jedan deo umetnikovog životnog stila, za koji je dr Hanter verovao da je možda bio faktor njegove smrti, bila je njegova decenijama duga navika da puši 60 cigareta dnevno.

- Rak jetre je retko primarni rak. Da li je rak počeo u njegovim plućima i migrirao u jetru? Vrlo je moguće - objašnjava doktor.

Forenzičar je takođe odbacio glasine o asistiranom samoubistvu objašnjavajući:

- Moguće je, naravno ali nema dokaza da je želeo da prekine svoj život. Međutim, vidim da je u "Blekstaru" Bouvi bio u stanju da se suoči sa svojom približavanjem smrti i kreativno se nosi sa njom. Verujem da se Dejvid držao života dovoljno dugo da vidi puštanje "Blekstara" i, kada je postigao taj cilj, mogao je da ga pusti - objašnjava on za američke medije.

 

@davidbowie Look up here man, I'm in danger ⚠️ #DavidBowie #Bowie #Lazarus #Music ♬ Lazarus - David Bowie

 

Dejvid Bouvi je ostavio imanje od oko 100 miliona dolara svojoj supruzi Iman i dvoje dece, ali je ostavio i 2 miliona dolara  svojoj dugogodišnjoj asistentkinji Korin Švab, dok je milion dolara ostavio Marion Skene.

Takođe je ostavio imanje na planini Litl Tonši i 25 odsto udela u imanju svojoj i Imaninoj ćerki tinejdžerki Aleksandriji. Bouvijev sin Dankan Džons iz prethodnog braka sa Anđelom Barnet takođe je dobio 25 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)