Zanimljivosti

EVO ŠTA JE UBILO BRUSA LIJA! Otkrivena tajna smrti čuvenog majstora kung fua i to pola veka nakon njegovog odlaska!

Slavni majstor kung fua preminuo je sa svega 32 godine, daleke 1973, a istraživači iz "Clinical Kidney Journal" tvrde da su tek sad saznali kako i zašto se to dogodilo.

26.11.2022 09:10

EVO ŠTA JE UBILO BRUSA LIJA! Otkrivena tajna smrti čuvenog majstora kung fua i to pola veka nakon njegovog odlaska!
FOTO: Profimedia

Legendarni majstor borilačkih veština i kung fua, Brus Li, umro je 20. jula 1973. godine, a razlozi njegove smrti su se menjali do današnjih dana. Ipak, kako se čini, konačno je ustanovljen pravi razlog njegovog preranog odlaska.

Brus Li je iznenada umro kada je imao samo 32 godine, a u zvaničnim izveštajima je navedeno da je glumac preminuo od otoka mozga. Lekari su konstatovali da je posledica toga, između ostalog, bilo uzimanje prevelike količine lekova protiv bolova. Aktuelne su bile i glasine da ga je ubila kineska mafija, otrovala ljubomorna ljubavnica, da je žrtva prokletstva, kao i da je imao toplotni udar koji se završio fatalno. 

- Nakon detaljnih analiza, rezultat do kog su došli stručnjaci jeste da je Brus Li umro od prevelike količine vode u telu. Zaključak je da je on patio od hiponatremije, odnosno stanja koje predstavlja poremećaj elektrolita. Njega karakteriše snižena koncentracija natrijuma u krvi - rekao je tim istraživača za "Clinical Kidney Journal", a preneo San.

Ta studija je došla do navoda da je Brus Li imao nekoliko faktora rizika za pojavu hiponatremije. Pio je velike količine tečnosti, koristio kanabis koji pojačava žeđ, kao i druge faktore koji smanjuju funkcionisanje bubrega, poput uzimanja lekova protiv bolova i alkohola.

Zaključujemo da je nemogućnost bubrega da izluči višak vode ubila Brusa Lija. Hiponatremija ukazuje da je nivo natrijuma u ​​krvi, koji je neophodan za ravnotežu tečnosti, bio abnormalno nizak. Neravnoteža je uzrokovala oticanje ćelija u telu, uključujući i one u mozgu - navodi se u saopštenju.

Istraživači su zaključili i da je Brus Li, koji je inače unosio velike količine vode svakodnevno, dan uoči smrti ipak popio mnogo više nego obično. On je isti dan koristio kanabis, koji izaziva pojačanu žeđ, a moguće je da je sve zajedno rezultiralo time da popije više tečnosti, što se na kraju ispotavilo kao fatalni potez.

Supruga najpoznatijeg kung fu majstora, Linda, otkrila je kako je Brus bio na dijeti baziranoj najviše na tečnosti, a uoči smrti pio je sok od šargarepe i jabuke. Biograf Metju Poli, autor knjige "Brus Li, život", takođe ističe u svom delu da je majstor borilačkih veština uzimao veće količine vode noć uoči smrti.

Pretpostavljamo da je Brus Li umro od specifičnog oblika disfunkcije bubrega, tačnije nemogućnosti da se izluči dovoljno vode za održavanje homeostaze vode. To može da dovede do hiponatremije, cerebralnog edema (oticanja mozga) i smrti u roku od nekoliko sati ako se višak vode ne izluči kroz urin, što je u skladu sa podacima o smrti Brusa Lija - rezultat je te opežne studije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Čedo

22.11.2022 21:12

Ovo je naj gluplja vertical koja je objavljena!!oOn je uklonjen pošto je bio najbolji a to nije odgovaralo onima gde je I u.ijen kao što su Sena zbog Šumahera,Monica Selaš zbog Štefi Gref tako je I Brus Lee zbog Chak Norisa!!

Ja

22.11.2022 23:16

@Čedo - Čedo kralju :))

Milos

23.11.2022 02:16

@Čedo - Najglupljeg li komentara

Gg66

23.11.2022 08:43

@Čedo - Daj Cedo, opet si pomesao pilule jutros

Ivan

23.11.2022 00:49

Stavio se u struju, popio neki lekovi i tako je umro.