Zanimljivosti

PROGOVORIO BATLER PRINCEZE DAJANE o događajima iz 1997. i 2010 između prinčeva! Ređaju se reakcije: Prodao je dušu đavolu!

Pol Barel je imao pristup nakitu princeze Dajane, pa samim tim i njenom skupocenom vereničkom prstenu, koji je kasnije, na insistiranje princa Harija, pripao Kejt Midlton.

15.01.2023 14:53

PROGOVORIO BATLER PRINCEZE DAJANE o događajima iz 1997. i 2010 između prinčeva! Ređaju se reakcije: Prodao je dušu đavolu!
Tanjug/AP

Između britanskih kraljevića, prinčeva Harija i Vilijama, vlada veliki jaz već neko vreme, a sve je kulminiralo objavljivanjem memoara "Spare" ("Rezervni") vojvode od Saseska, u kojima je on izneo niz novih informacija o porodici i tako uzdrmao njene temelje. Ipak, niko od članova Dvora nije se oglašavao tim povodom, ali ostrvski mediji, kao i mnogobrojni biografi kraljevske porodice, tvrde da je situacija krajnje ozbiljna. Oni su se prisetili, s druge strane, kolika je ljubav postojala među braćom, te da je njihov trenutni odnos prava tuga. Mnogi su zato setili priče na koji način se princ Hari poneo prema Vilijamu pre nekoliko godina kada je on upoznao svoju sadašnju suprugu, Kejt Midlton.   

U dokumentarcu iz 2017. godine, "Priča Princeze Dajane", u kom je gostovao i nekadašnji batler pokojne Ledi Di, Pol Barel, on objašnjava šta se desilo 1997. godine ubrzo nakon njene smrti. Tada su prinčevi morali da izaberu neku uspomenu na majku od njene imovine, što se najčešće radilo s nakitom. Vilijam se odlučio za majčin Cartier sat, koji je bio izuzetno vredan, dok se Hari premišljao. 

- Sećam se da je rekao: "Kada sam bio mali i držao maminu ruku, taj prsten me je uvek boleo jer je bio tako veliki". Upitao sam ga: "Mislite na njen verenički prsten?", i on je potvrdio. Tako da sam mu to i obezbedio i dao Hariju Dajanin verenički prsten - otrio je Barel, nastavljajući da priča o tome šta se zatim događalo, a što je samo išlo u prilog činjenici koliko su braća bila vezana jedan za drugog.  

Malo više od decenije nakon toga Vilijam je rekao Hariju da će uskoro zaprositi svoju tadašnju devojku Kejt Midlton, a Hari je pitao brata da li bi bilo prikladno da vojvotkinja od Velsa ponese baš Dajanin verenički prsten koji je njemu pripao nakon majčine smrti. Istakao je kako bi se na taj način skupoceni komad nakita ponovo našao na tronu Engleske kada Vilijam i njegova izabranica posle Čarlsa III preuzmu presto.

Inače, prsten koji je nosila princeza Dajana, imao je veliki safir, a Kejt ga nikada ne bi dobila kao verenički da ga se Hari nije odrekao. 

- Jedinu dragocenu stvar koju je zadržao od majke, dao je bratu. To je ljubazno, nesebično... baš kakva je Dajana bila - naglasio je Barel u dokumentarcu, ne sluteći kakav će odnos među braćom biti samo nekoliko godina kasnije.

Kratki odlomci Barelove priče pojavili su se na TkToku, a korisnici mreže nisu propustili da prokomentarišu Harijev nesebični gest.

- On je tako divan -

- Hvala Bogu da je Ketrin to dobila. Divan gest od Harija -

- Hari ima veliko srce -

- Da, pre nego je prodao dušu đavolu..MM... -

- Hari je bio poput majke - komentarisali su Tiktokeri.

Interesantno je da bilo i komentara u kojima su pojedinci naveli kako je teško da je Barel uopšte imao pristup sefu, optužujući ga da je izmislio priču. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)