Zanimljivosti

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Procurile poruke koje je Kejt slala Megan! Hari je zatekao suprugu na kolenima kako se guši, lile su joj suze!

Princ Hari se u svojim memoarima dotao teme koja je izuzetno bolna za njega i njegovu suprugu, ali i Vilijama i Kejt, budući da je u sve bila umešana njihova ćerka Šarlot.

10.01.2023 12:01

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Procurile poruke koje je Kejt slala Megan! Hari je zatekao suprugu na kolenima kako se guši, lile su joj suze!
Tanjug/AP

Princ Hari u svojim memoarima "Spare" (Rezerva) koji su od danas u slobodnoj prodaji širom sveta, detaljno je opisao sukob njegove supruge Megan i Kejt Midlton koji se dogodio četiri dana pre njegovog venčanja.

U sukob oko haljina za deveruše odbegli kraljević je uvukao i svoju bratanicu, princezu Šarlot. Kako ističu poznavaoci prilika na britanskom dvoru to mu brat Vilijam nikad neće oprostiti jer smatra da je nedopustivo pominjanje njegove ćerke i uvlačenje deteta u sukob Kejt i Megan koji je svojevremeno prevršilo svaku meru.

Tanjug/AP

Sporna haljinica princeze Šarlot na venčanju princa Harija i Megan koja je bila uzrok sukoba Kejt i Megan 

Ko je koga rasplakao

Opisujući taj događaj u svojim memoarima princ Hari je rekao da je sukob počeo oko haljine malene Šarlot.

- Kejt je poslala poruku Meg u kojoj je napisala da je haljina za Šarlot suviše velika, dugačka i široka, te da je Šarlot plakala dok ju je isprobavala. Meg nije odmah odgovorila Kejt jer je u to vreme bila zauzeta zbog haosa oko svog oca i planiranjem našeg venčanja. Sledećeg jutra je poslala poruku Kejt da je dvorski krojač u palati i da odvede Šarlot kod njega da joj sredi haljinu kao što su to uradile i druge mame - opisao je pomenuti događaj princ Hari.

Međutim, prema njegovim rečima, to se Kejt nije dopalo jer je smatrala da haljinu treba u potpunosti prepraviti.

- "Ne, sve haljine treba treba da se preprave" - napisala je Kejt i dodala da je o tome razgovarala a svojim organizatorom venčanja koji se složio s njom. Meg je upitala Kejt da li je svesna šta se trenutno dešava s njenim ocem, ali je Kejt rekla da je svesna situacije, ali i haljine. Venčanje je za četiri dana - opisao je sporni događaj odbegli kraljević.

Hari priznaje da je bio šokiran kad je ugledao svoju verenicu zgrčenu na podu kako jeca zbog poruka njegove snaje. Pokušao je da je uteši rečima kako Kejt nije mislila ništa loše.

On sugeriše da je njegova priča lako dokaziva jer je Lindzi, najbolja drugarica Megan Markl, bila sa njom kad je dobila uznemirujuće poruke od Kejt Midlton. Osim toga, kako piše Hari, Kejt se sutradan izvinila uz buket cveća, aludirajući na to da je vojvotkinja od Velsa shvatila da je pogrešila. 

Tanjug/AP

Sudeći po memoarima princa Harija venčanje sa Megan je bilo izuzetno stresno za njegovu ženu

Optužbe na račun palate

O tom događaju godinama se već spekulisalo i tvrdilo da je Megan rasplakala Kejt, što je razbesnelo Harija.

- Sve ovo sam ispričao kako bih ilustrovao na koji je način palata spremna da laže da bi zaštitila mog brata, ali ne i da govori istinu umesto nas. Ovo je bio samo jedan od negativnih primera kako su namerno blatili Megan da bi zaštitili druge članove kraljevske porodice. To je sitno, ali priča o haljinama deveruša na našem venčanju najbolje ilustruje šta se zapravo dešavalo. Optužili su moju suprugu da je rasplakala brojne ljude u palati što jednostavno nije bilo tačno. Istina je jedna i morao sam da je iznesem - napisao je Hari koji se tim incidentom više puta javno bavio. 

O tom događaju su on i njegova supruga Megan govorili u intervju kod Opre Vinfri, a sada je odbegli kraljević to ponovo potencirao tokom intervjua u emisiji "Dobro jutro Ameriko" u okviru promocije svojih  memoara. 

Inače, mnogi analitičari prilika na britanskom dvoru smatraju da je sukob između Kejt i Megan bio prelomna tačka odnose dve žene i da se nakon toga njihova netrpeljivost samo zaoštrila i pogoršala.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)