Zanimljivosti

"ZBOG KAMILE BI BILO MRTVIH NA ULICAMA, ONA JE ZLIKOVAC": Hari u najnovijoj emisiji popustio sve kočnice, svet u šoku šta je ispričao!

Britanski kraljević koji je ovih dana već zaprepastio svetsku javnost jer su u medije procurili delovi njegovih memoara, otišao je korak dalje u emisiji "60 minura" na kanalu CBS.

09.01.2023 15:16

"ZBOG KAMILE BI BILO MRTVIH NA ULICAMA, ONA JE ZLIKOVAC": Hari u najnovijoj emisiji popustio sve kočnice, svet u šoku šta je ispričao!
Tanjug/AP, Printscreen

Memoari princa Harija “Spare” (“Rezervni”) sutra će i zvanično ugledati svetlost dana i u ostatku sveta, budući da su dosad jedino u Španiji navodno slučajno završili na policama knjižara pet dana pre najavljene planetarne premijere. Međutim, Hari je juče, iako je njegova knjiga već izazvala dramatične reakcije u čitavom svetu, gostovao na kanalu CBS u emisijiji “60 minuta”  kod Andersona Kupera, gde je, verovali ili ne, izneo još šokantnih tvrdnji o svojoj porodici. Vest koja je najglasnije odjeknula je upravo ona u kojoj je on svoju maćehu i kraljicu suprugu, Kamilu, nazao “opasnom osobom”, “zlikovcem”, pa čak i “ženom zbog koje će se na ulicama Londona naći tela”. 

Hari je istakao da su on i princ Vilijam preklinjali oca da ne oženi Kamilu Parker, što je on ipak na kraju učinio. Javnost je upoznata sa činjenicom da su Kamila i princ Čarls imali dugogodišnju aferu, mnogo  pre nego što su se tadašnji princ Čarls i princeza Dajana razveli 1995. Upravo Dajana je bila ta koja je u intervjuu te godine iznela činjenicu da njih u braku zapravo ima troje, aludirajući na Kamilu, piše Dejli mejl.

- Kamila je želela da rehabilituje svoj imidž udajom za Čarlsa. Ona je opasan manipulator koji trguje informacijama sa novinarama pošto želi da se napiše što više tekstova koji bi išli njoj u korist. Bila je spremna na sve da bi popravila svoj imidž posle afere s mojim ocem koja bi rezultirala telima na ulicama! Ukoliko uzmemo u obzir kraljevsku porodicu koja počiva na hijerarhiji i sa njenom tendencijom da postane kraljica supruga, nije daleko od istine taj scenario - istakao je Hari, nazivajući Kamilu "veoma opasnom".

Vojvoda od Saseksa se prisetio i kako se osećao kada se njegov otac preoženio.

- I Vilijam i ja smo videli da je otac srećan pored nje. Mislili smo da je to dovoljno, ako si srećan. Čak sam bio toliko naivan i želeo sam i da Kamila bude srećna. Ona je međutim pravi zlikovac. Sećam se da sam  njeno prisustvo doživeo kao injekciju - zažmuriš i okreneš glavu na drugu stranu i čekaš da prođe. Njen javni imidž i zapanjujuće veze u medijima i sa PR službom učinili su je veoma opasnom - naglasio je Hari.

On je u memoarima objasnio i kako on i Vilijam nisu želeli da poveruju u vesti o smrti princeze Dajane. 

- Čekali smo danima i mesecima da nas pozove i kaže nam da dođemo kod nje. Pošto sam tada bio mali, sa svojih 20 sam naredio da me ponovo odvezu na mesto njene pogibije i želeo sam da vidim sve fotografije sa mesta nesreće kako bih shvatio da je više nema. Video sam njeno teme i polumrtvo telo na zadnjem sedištu automobila. Video sam i da je blic od fotoaparata bilo poslednje šta je moja majka videla kada je napuštala ovaj svet. Posle svega toga sam prihvatio njen gubitak i nikada više nisam mogao da zaplačem - iskren je bio Hari.

Vojvoda od Saseksa se u emisiji “60 minuta” poverio Kuperu da je probao razne metode u težnji da samo jednostavno oseti nešto, među kojima su bile i droge, kao i besomučna opijanja. Dotakao se i odnosa sa bratom Vilijamom i ocem, sa kojima trenutno ne govori. 

Profimedia, Tanjug/AP

Nije se ustručavao da priča o opijanju i drogama

- Zbog nagomilanog besa i uticaja medija koji su dali sve od sebe da ocrne mene i Megan, u toku jedne rasprave Vilijam me je gurnuo tom jačinom da sam pao na leđa. Rešio sam da to ne pominjem Megan, ali je ona videla moju povredu na leđima koje nisam ni bio svestan. Volim svog brata, i verujem da će se naš odnos godinama razrešiti - objasnio je Hari.

On se prisetio i trenutka kada je shvatio da je izopšten iz porodice. Prema njegovom mišljenju, to je zato što je izabrao za suprugu tamnoputu američku glumicu.

- Kada je mojoj baki Elizabeti II pozlilo, mogao sam da odem sa svima njima da je vidim. Privatnim avionom kojim su poleteli moj otac i Hari sa Kejt bilo je 14-16 mesta za sedenje, imalo je mesta, ali ja se nisam našao u tom avionu iako sam bio u Londonu baš toga trenutka. Cela porodica učestvovala je svesno u diskriminisanju moje supruge Megan Markl i mene i mi se zato nećemo tako lako odreći naših titula - zaključio je Hari, uz napomenu da kada je krenuo da piše memoare nije imao za cilj da povredi nikoga iz svoje porodice, ali da je svestan da će sve to evidentno imati posledice po sve njih. 

Tanjug/AP

Na sahrani kraljice Elizabete II Hari je bio u civilu

BONUS VIDEO:

Komentari (0)