Zanimljivosti

PRVO POJAVLJIVANJE KEJT I VILIJAMA SA PORODICOM NAKON HARIJEVIH OPTUŽBI: Da li je novi skandal zaista uzdrmao britanski dvor, evo dokaza! (FOTO)

Nakon što su izašle poslednje tri epizode Harijeve i Meganine dokumentarne serije kraljevska porodica se pojavila u Vestministerskoj opatiji

16.12.2022 15:01

PRVO POJAVLJIVANJE KEJT I VILIJAMA SA PORODICOM NAKON HARIJEVIH OPTUŽBI:  Da li je novi skandal zaista uzdrmao britanski dvor, evo dokaza! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

U jeku skandala koji drma britansku javnost zbog dokumentarca princa Harija i Megan Markl, članovi kraljevske porodice okupili su na prazničnoj manifestaciji.

 

Kejt Midlton princ Vilijam su pokazali da ih mnogo ne pogađaju optužbe koje svakodnevno iznose članovi vojvoda i vojvotkinja od Saseksa Hari i Megan . Naime, Vilijam i Kejt pojavili se na Božićnom koncertu u krugu kraljevske porodice, zajedno sa svojom decom princezom Šarlot i princem Džordžom. Mališani su ukrali svu pažnju javnosti i skrenuli je sa porodičnog skandala. Koliko pažnje posvećuju stajlingu i tome da budu "upareni" pokazuju slike na kojima su Kejt i Šarlot gotovo identično obučene u bordo kaputu, dok su prinčevi Vilijam i Džordž obučeni u klasična crna odela. Čini se da princ i princeza od Velsa ne haju mnogo za optužbe koje neprestano stižu na njihov račun i na račun porodice, te su nasmejani pozirali novinarima došavši na tradicionlno kraljevsko porodično okupljanje.

Ruku pod ruku Vilijam i Kejt su došli sa svojim naslednicima na Božićni koncert u Vestministerskoj opatiji- održanom da odaju počast hiljadama neopevanih heroja širom zemlje, prenosi britanski San. 

 

 

Među članovima kraljevske porodice pojavile su se i princeze Betaris i Eugenija sa supruzima, kao i Sofi, grofica od Vaseksa, Majk i Zara Tindel i pevač Kreg Dejvid. Prisutnima su se pridružili i Kejtini roditelji Kerol i Majkl Midlton, kao i sestra Pipa i brat Džejms sa svojim partnerima. 

Od  sahrane kraljice Elizabete II u septembru ovo je bio najveći skup kraljevske porodice, ali su nedostajali Hari i Megan. Ovogodišnji događaj je bio posvećen pokojnoj kraljici kao i vrednostima koje je ona promovisala poput empatije. 

Svečani koncert biće emitovan na Badnje veče, a Vilijam je održao govor koji je preuzeo iz 2012. kada se kraljica obraćala jednom prilikom, te pozdravio duh zajedništva i važnosti "da se služi, a ne biti služen". Kraljica je davno rekla kako je Božić pravo vreme za okupljanje a to je bila i poruka koju je preneo princ od Velsa. 

 

 

Opatija je bila ispunjena jelkama koje je poklonio kralj Čarls III i koje će biti podeljene lokaloj zajednici. Bilo je oko 1800 gostiju u opatiji među kojima i članovi mornarice i Kraljevkog vazduhoplovstva kao i nosioci kraljičinog kovčega. Kejt je pre službe razgovarala sa pevačem  te se čula kako govori o svojim muzičkim veštinama, dodajući da će joj biti potrebne lekcije. Prisutni su nakon službe napolju pozdravili Kejt i Vilijama, uzvikujući "Kejt volimo te", "Vilijame volimo te".

 

Dok se kraljevska porodica tradicionalno okuplja i proglašava ovakav događaj kao najradosnije veče, Hari i Megan "pričaju svoju priču". U poslednje tri epizode dokumentarne serije, "odbegli par" optužuje kralja Čarlsa III da je lagao tokom kriznih razgovora o Megzitu. Hari je takođe naveo da se dogodio i incident na samitu u Sandringemu, kada je brat "vrištao i vikao" na njega saznavši da planiraju da napuste Dvor.

On je u dokumentarcu istakao kako je zajednička izjava objavljena bez njegove dozvole, te demantovao istog dana priču da ga je Vilijm maltretirao. To je označio kao laž, rekavši da nije bilo druge opcije sem odlaska što je i naznačio članovima porodice. Iako je rekao kako je par puta pre konačnog odlaska njih dvoje sa Dvora, u javnost procurila informacija da planiraju odlazak u Kanadu, te da je to novinarima dao kralj Čarls III, princ Hari kaže da mu nedostaju Velika Britanija i "čudna porodična okupljanja".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)