Zanimljivosti

OVO JE NOŽ U SRCE VILIJAMU! Hari izneo šokantne informacije o bratu: Vrištao je na mene, a moja Megan je bolje od njega za dobrobit naroda!

Odbegli britanski kraljević javno je progovorio o pozadini Megzita i zašto je morao da napusti Britaniju, kao i kako su članovi njegove biološke porodice reagovali u tim teškim trenucima.

15.12.2022 14:01

OVO JE NOŽ U SRCE VILIJAMU! Hari izneo šokantne informacije o bratu: Vrištao je na mene, a moja Megan je bolje od njega za dobrobit naroda!
Tanjug/AP

Princ Vilijam vrištao je na svog mlađeg brata Harija nakon što mu je saopštio da napušta kraljevske dužnosti i odlazi sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem iz Velike Britanije.

To je u novoj epizodi Netfliksove dokumentarne serije "Hari i Megan" ekskluzivno otkrio vojvoda od Saseksa koji je u javnost izneo dosad nepoznate detalje iz perioda svog odlaska iz rodne Britanije u SAD, a koji je žestoko uzdrmao kraljevsku porodicu, ali i čitavu Englesku.

Tanjug/AP

Princ Hari je izneo u javnost pozadinu Megzita i to kakav mu je odnos bio s bratom

"Bilo je zastrašujuće" 

Kako piše britanski San, vojvoda od Saseksa tvrdi da je kralj Čarls III lagao na porodičnom sastanku na kome se raspravljalo o sudbini Harija i Megan. Uz to je princ Vilijam navodno potpuno poludeo na pomenutom okupljanju koje je održano u kraljičinoj palati početkom januara 2020. 

- Bio je zastrašujuće. Moj brat je vrišatao i vikao na mene, dok je moj otac govorio stvari koje jednostavno nisu bile istinite. Moja baka je tiho sedela, slušala šta se događa i sve je shvatila - ispričao je Hari.

S druge strane, njegova supruga Megan Markl tvrdi da nije bila pozvana na taj porodični sastanak, iako je njegov ishod direktno uticao i na nju.

- Zamislite razgovor, okrugli sto na kom se raspravlja o budućnosti vašeg života, a vi niste pozvani. Vi ste majka i supruga, meta ste svih njih, a niste pozvani na sastanak - istakla je Megan.

Tanjug/AP

Hari je ispričao sve o teškom porodičnom sastanku i izneo optužbe na račun brata i oca 

Jaz međju braćom

U nastavku ispovesti Hari tvrdi da je njegova porodica sve isplanirala, kao i da namerno nisu pozvali Megan da prisustvuje porodičnom sastanku.

- Ušao sam u prostoriju sa istim predlogom koji smo Megan i ja već obelodanili u javnosti, ali kad sam seo rekli su mi da postoji pet opcija. Jedna od njih je bila da sve ostane po starom. Ja sam odabrao treću, pola-pola, odnosno da zadržim svoje poslove u Britaniji i da zajedno radimo kao podrška kraljici. Ali je veoma brzo postalo jasno da nisam pozvan ni na kakav razgovor jer razgovora nije bilo. Jednostavno su mi rekli šta imaju i sa sastanka sam izašao zbunjen bez ikakvog plana šta i kako dalje - ispričao je vojvoda od Saseksa.

Period Megzita odbegli kraljević opisuje kao izuzetno težak, a najbolnije mu je palo što je sve to uticalo na njegov odnos sa bratom Vilijamom.

- To je stvorilo veliki jaz među nama. On je na strani institucije i deo toga što ja razumem. To je deo njegovog nasleđa i on duboko ukorenjeno u sebi nosi odgovornost za opstanak i nastavak kraljevske porodice. Gledajući iz moje perspektive, mislim da je morao više da razume mene i moje probleme kao brat, a ne da bude na njihovoj strani i strani medija koji su nam zadavali toliko bola. Ali oni su videli ono što su želeli da vide - istakao je Hari. 

Tanjug/AP

Megan se požalila da nju niko nije zvao na porodični sastanak iako se on ticao i njene budućnosti

"Niko me ništa nije pitao"

On je naglasio da ne krivi svoju baku i za to kako je sve na kraju ispalo.

- Gledano iz porodične perspektive, posebno njene, morate da shvatite da ne postoji način da ona neke stvari radi kao baka jer je njena misija da sačuva instituciju kraljice. Uz to znam da su joj ljudi iz najbližeg okruženja govorili kako je naš potez zapravo napad na instituciju i kraljevsku porodicu, a ona je poslušala savet koji su joj dali - smatra Hari.

Nakon porodičnog sastanka, Bakingemska palata je objavila saopštenje za koje su rekli da su ga potpisala oba brata, ali Hari tvrdi da taj papir nije ni video pre nego što se pojavio u javnosti. 

- Tog dana pojavila se priča u medijima da je deo razloga zašto Megan i ja napuštamo Britaniju to što nas je Vilijam maltretirao. Nakon sastanka seo sam u auto kad su mi rekli da će biti objavljena zajednička izjava u moje i Vilijamovo ime kako bi se zaustavile priče o tome. Nisam mogao da verujem šta mi govore. Niko me nije pitao za dozvolu da stavi moje ime na takvo saopštenje. Pozvao sam Megan i ona je briznula u plač. Lagali su da bi zaštitili mog brata, a niko od njih za tri godine nije bio voljan da kaže istinu kako bi zaštitio Megan i mene - naglasio je odbegli kraljević. 

Tanjug/AP

Princ Hari veruje da njegova supruga radi bolje od Vilijama koji će jednog dana sesti na presto 

"Megan je bolja od Vilijama"

Hari je naglasio da je veoma brzo shvatio da nije bilo druge opcije osim da sa svojom porodicom napusti Britaniju. U razgovor se umešala i njegova supruga. 

- Odjednom mi je kvrcnulo u glavi i shvatila sam da oni nikad neće stati. Svaka glasina, svaka negativna stvar, svaka laž za koju su oni dobro znali da nije istina nije bila dovoljna da bi nas Palata zaštitila - rekla je Megan.

Hari je u tom trenutku shvatio da postoji samo jedan izlaz iz cele situacije.

- Tad sam shvatio da nemamo drugu opciju već da moramo da odemo iz Britanije - dodao je on.

Kako je naglasio, on veruje da je problem to što je njegovoj porodici smetalo što Megan skreće pažnju medija na sebe, umesto da u centru pažnje budu Vilijam i njegova porodica. Odbegli kraljević je sugerisao da njegova žena radi bolje i odgovornije za dobrobit naroda od njegovog brata Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton koji će jednog dana, nakon smrti kralja Čarlsa III, sesti na britanski tron.   

Dobri poznavaoci kraljevskih prilika tvrde da će najnovije Harijeve informacije Vilijama zaboleti kao nož u srce. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)