Zanimljivosti

NAKON ŠTO JE PRIZNALA DA JOJ JE LJUBAVNIK, MISTERIOZNO JE POGINUO: Ovo je najšokantnija tajna princeze Dajane!

Kontroverze u vezi s britanskom kraljevskom porodicom decenijama unazad šokiraju svetsku javnost, a u jednu od brojnih umešana je i pokojna princeza Dajana.

25.11.2022 11:01

NAKON ŠTO JE PRIZNALA DA JOJ JE LJUBAVNIK, MISTERIOZNO JE POGINUO:  Ovo je najšokantnija tajna princeze Dajane!
AP -

Od tragične pogibije voljene britanske princeze Dajane Spenser prošlo je više od 25 godina, ali pojedini detalji iz njenog života i dalje intrigiraju javnost.

Tokom godina nakon smrti Ledi Di otkrivene su brojne kontroverze iz njenog života, a posebno iz vremena braka sa sadašnjim kraljem Čarlsom III.

Tanjug/AP

Dajana je javno govorila o svojim aferama

O pojedinim Dajaninim ljubavnim aferama spekulisalo se u javnosti u vreme dok je još bila živa, a bilo je i onih koje je i sama razotkrila. Upravo ta otvorenost mnogo ju je koštala u životu. U intervjuu koji je Dajana dala svom profesoru Piteru Setelenu 1992. godine otkrivene su mnoge tajne pokojne princeze.

Tanjug/AP

Princeza Dajana na engleskom dvoru

Tada je priznala da je zaljubljena u jednog člana osoblja, kraljevskog policajca Barija Manakija. Ne samo što je dobio otkaz kada je skandal otkriven, već je i nastradao u saobraćajnoj nesreći 1987. godine. Dajana je bila ubeđena da je njen ljubavnik likvidiran.

Traagedija nikad nije rasvetljena, a u javnosti se spekulisalo da nije sve puka slučajnost. 

 

 

Podsetimo, to nije jedini sporni nesrećni slučaj koji je povezan s britanskom kraljevskom porodicom. Dajanin batler, Pol Barel, je 2003. godine objavio pismo za koje je naveo da ga je Dajana lično napisala, i u kome se navodi da njen bivši suprug, Princ Čarls, "planira udes u njenom autu, otkaz kočnica, i ozbiljnu povredu glave", kako bi on mogao da se ponovo oženi.

Barel je u svojim knjigama tvrdio da je princeza Dajana za njega rekla da je "jedini čovek kome je ikad verovala", i da ga je nazivala "njenom stenom" jer joj je pružao oslonac tokom teških vremena. Te izjave, sem samog Barela, niko nije potkrepio.

Interesantno je da ga Dajanina majka, Franses Kid, nije podnosila i govorila je da je on "samo još jedan prilepak koji se šlepuje na Dajaninu slavu". Sudija Skot Bejker ga je optužio za falsifikovanje pisma i doveo je Barelov kredibilitet kao svedoka u pitanje. Barel je prema Dajaninom testamentu dobio 50.000 funti, što je nešto malo više od 58.000 evra. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)