Zanimljivosti

ŠAMAR KRALJU ČARLSU I TO NA BOŽIĆ! Princ Hari i Megan Markl su sada možda otišli najdalje!

Kraljevska porodica navodno je pozvala princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl da za Božić dođu u Britaniju, ali oni su to odbili.

24.11.2022 11:02

ŠAMAR KRALJU ČARLSU I TO NA BOŽIĆ! Princ Hari i Megan Markl su sada možda otišli najdalje!
Foto: Tanjug/AP

Britanski princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, zadali su bolan udarac kralju Engleske, Čarlsu III, koji je, kako se čini, nakon niza dramatičnih situacija u okviru porodice rešio da pruži ruku pomirenja odbeglom paru. Naime, kako pruže priče po bakingemskim kuloarima, a u koje su uvid imali pojedini mediji bliski moćnoj familiji, mladi par je odbio poziv kralja Čarsla III da prisustvuju tradicionalnom porodičnom okupljanju za Božić u Sandringemu. 

Na to je ukazala i autorka romana o kraljevskoj prodici, Kejti Nikol, koja smatra da je praktično nemoguće da dođe do takvog razvoja dogaja u narednih mesec dana. 

- Iako je princ Hari odmah po saznanju za smrt kraljice Elizabete II doleteo u domovinu, ne treba očekivati da će učiniti isto sad na prvi Čarlsov potez - istakla je Nikolova i podsetila da se u narednom periodu očekuje i početak emitovanja nove Netfliksove serije o životu mladog kraljevića, kao i izlazak njegovih dugoočekivanih memoara.

Porodica strahuje da će i dokumentarac i knjiga izazvati veliki potres u Bakingemu, te da se u njima mogu otkriti tajne koje niko iz familije ne želi da izađu na svetlost dana.    

- Praznik se oduvek obeležavao u Sandringemu i ja razumem da će kralj Čarls III slediti tradiciju svoje majke i ove godine ugostiti porodicu za Božić. Hari i Mgan su pozvani praznik, ali očekivano je da neće doći u Veliku Britaniju i da će Božić provesti u Kaliforniji - otkrila je Nikolova za Enterteiment Tunajt.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su se odrekli dužnosti kraljevskih članova i preselili se u Kaliforniju. Tamo su osnovali svoju kompaniju "Arčivel", radeći u njoj komercijalne i dobrotvorne projekte. Iako mnogi smatraju da im popularnost opada zbog odlaska s Dvora, kao i da će se javnost brzo zasititi njihovog medijskog pojavljivanja, oni su odlučni u tome da stvore svoj brend i biznis i tako postanu potpuno nezavisni. 

Foto-montaža: Tanjug/AP

Kralj Čarls je navodno uputio poziv Hariju i Megan da sa njim provedu Božić

Njihovo potencijalno izostajanje sa tradicionalnog porodičnog okupljanja, mnogi pravdaju i time da se kontroverzni serijal i memoari o Harijevom životu mogu uskoro pojaviti, baš uoči prazničnog perioda. Dokumentarni Netfliksov serijal bi trebalo da bude emitovan u decembru, a Harijevi memoari se očekuju u januaru. 

Podsetimo, kralj Čarls III je na tronu britanske monarhije od početka septembra, tačnije nakon što je njegova majka, kraljica Elizabeta II, preminula, a njegovo krunisanje bi trebalo da se održi u maju sledeće godine. On kao i cela porodica, prema navodima britanskih medija, žele da održe vezu s Harijem, ali se čak, kako se tvrdi, može očekivati i da ne prisustvuju toj ceremoniji.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)