Zanimljivosti

KEJT POSLALA MEGAN BOLNU PORUKU: Oglasili se i kraljevski biografi!

Kejt Midlton jedna je od retkih žena iz kraljevske porodice koja ima pristup sefu nakita pokojne kraljice Elizabete II, a njen izbor aksesoara za nedavno obeležavanje "Dana sećanja" navodno ima snažnu simboliku.

23.11.2022 10:01

KEJT POSLALA MEGAN BOLNU PORUKU: Oglasili se i kraljevski biografi!
Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Velsa, Kejt Midlton, po mnogim stručnjacima je najbolje odevena britanska plemkinja, a kada je nakit u pitanju, ona podjednako dobro i pažljivo bira šta će i kada poneti. Dolaskom na Dvor i udajom za princa Vilijama razumljivo je da je po ustaljenom protokolu, kao supruga budućeg kralja, dobila mnogobrojne skupocene komade aksesoara, naročito od pokojne kraljice Elizabete II

Sve oči sve bile su uprte u nju kada se prošle nedelje pojavila na godišnjoj službi Dana sećanja u Kenotafu, noseći minđuše od bisera i dijamanata za koje izvori tvrde da je lično dobila od preminule kraljice.

Biografkinja kraljevske porodice, Danijela Elser, prokomentarisala je njen izbor nakita za tu priliku, navodeći kako je očigledno da je vojvotkinja od Velsa poslala jasnu poruku svojoj jetrvi Megan Markl. Ta poruka, smatra Elserova, može biti veoma bolna. Ona je u sarkastičnom tonu prokomentarisala vrednost minđuša Kejt Midlton, ističući kako to jasno pokazuje u kojoj meri se Kejt kotira na drugačiji način od Megan. To, navodno, i te kako smeta, Amerikanki, te je navodno Kejt iskoristila trenutak da joj za poseban dan za Britaniju da do znanja gde je ko. 

Ipak, Elserova ironično naglašava da bi to trebalo da bude "važno pitanje" koliko i sve ono što se tiče kralja Čarsla III i njegove supruge Kamile.  

Foto: Tanjug/AP

Kejt Midlton na "Dan sećanja" ponela je minđuše koje su trn u oku Megan Markl

 

- Sada, sama od sebe, Kejt koja se baca na dragulje vrednije više od bruto domaćeg proizvoda male zemlje, gotovo je vredna vesti kao što je i saznanje da je kralj Čarls odlučio da pokrene inicijativu da spase ugroženu rasu jazavca ili da je kraljica Kamila zauzeta pokušajima da se seti u kojoj je državnoj kočiji ostavila svoj omiljeni upaljač - prokomentarisala je Elserova, a prenose britanski mediji.

Ona se osvrnula na činjenicu da su tokom sahrane kraljice Elizabete II i Kejt i Megan nosile sličan set minđuša, međutim, veličina bisera se ne može porediti. Iako su Kejtini delovali kao lažni zbog veličine, Meganin par je bio elegantniji i promišljeniji poklon od pokojne kraljice.

- U ovom slučaju veličina je bitna. Tu je i pitanje njihove istorije i značaja - naglasila je biografkinja. 

Elserova je komentarisala da vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija nema u posedu neko značajno porodično nasleđe, niti skupocen nakit na trajnoj pozajmici iz kraljevske porodice. U nekim prilikama je dobila tek nekoliko pari minđuša i narukvica koje su pripadale njenoj pokojnoj svekrvi, princezi Dajani.

Iako je bilo mnogih kontroverzi u vezi sa tim, Elserova se prisetila da je jedini komad koji je za svoj poseban dan, to jest venčanje, Megan pozajmila od kraljice Elizabete, bila tijara od Kraljice Meri Bandeu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)