Zanimljivosti

KAMILA DOČEKALA 5 MINUTA SLAVE: Svi su gledali u nju zbog ovog postupka, šta bi rekla na ovo kraljica Elizabeta II? (FOTO)

Buduća kraljica Engleske na ovaj tenutak čekala je godinama, svi su gledali samo u nju, a u javnosti je jedan postupak izazvao brojne komentare.

23.11.2022 20:03

KAMILA DOČEKALA 5 MINUTA SLAVE: Svi su gledali u nju zbog ovog postupka, šta bi rekla na ovo kraljica Elizabeta II? (FOTO)
Foto: Shutterstock

Kraljica supruga Kamila dočekala je najzad i taj dan kada je u svojoj novoj ullozi, a prvi put u javnosti, ponela omiljenu tijaru pokojne kraljice Elizabete II. Naime, tokom posete južnoafričkog predsednika Sirila Ramafozua,  Kamila Parker je ponela čuvenu tijaru i to na državnom banketu u Bakingemskoj palati. 

Videlo se koliko je blistala od uzbuđenja kada je ruku pod rukom sa kraljem Velike Britanije poželela dobrodošlicu u Ujedinjeno Kraljevstvo predsedniku Južne Afrike. Kamila je ponela i haljinu u kraljevsko plavoj boji, ogrlicu i narukvice kako bi sve složila uz safire na tijari. Minđuše su jedino što je odudaralo kod celokupnog stajlinga. Za ovu prigodu kraljica supruga se ipak odlučila za druge minđuše od dragog kamenja, a ne za one iz poznatog kompleta. 

 

 

Ceo set u vidu tijare, ogrlice i minđuša je poznatiji i kao Viktorijanski poklon kralja Džordža VI koji je on 1947. godine predao tadašnjoj ćerki, princezi Elizabeti kao venčani poklon. Narukvica je pridodata kompletu 1960. godine, a veruje se da dragulji na tijari datiraju iz sredine 1800. godine.

Bakingemska palata je potvrdila da će Kamila biti krunisana pored kralja Čarlsa III i to 6. maja 2023. godine. Čuvena tijara je napravljena za krunisanje poslednje karljice supruge, Čalsove bake, kraljice Elizabete II, poznatije i kao kraljica majka. Tijara sadrži i središnji skupoceni dijamant od famoznih 105,6 karata. Kontroverzni dijamant je bio i sporan u vlasništvu Velike Britanije, ali budući da može sasvim da se odvoji od krune, moguće je da će se Čarls i Kamila opredeliti da ga izvade iz krune, zamene ili se opredele za potpuno novu krunu, a to prenosi i portal People.  

 

 

Kejt Midlton je sinoć takođe prvi put nosila tijaru od kad je postala princeza od Velsa. Bilo je ovo važno veče i za nju i princa Vilijama, jer je ovo bio njihov prvi zvanični banket u ulozi princa i princeze od Velsa. Dugo se pričalo o tome za koju će se tijaru Kejt odlučiti, ali je bila očekivano da će poneti upravo ovu koju je nosila i njena svekrva, tačnije voljena princeza Dajana. Ledi Di je ovu tijaru dobila od kraljice Elizabete II na dan venčanja sa Čarlsom 1981. godine.

U pitanju je skupocena tijara "Lover’s Knot", koja datira iz 1914. godine, kada je napravljena po želji kraljice Marije i to od dijamanta i 19 visećih bisernih privezaka sa detaljima od srebra i zlata. Kejt se za ovako važan događaj odlučila za elegantnu belu haljinu koju je dizajnirala Dženi Pakam. Gornji deo haljine krase čvrste naramenice sa svetlucavim cirkonima i kamenčićima i rukavi koji se pretaču u plašt koji pada do poda.

 

 

Bonus video:

Komentari (0)