Zanimljivosti

ŠOK NAD ŠOKOVIMA: Memoare od kojih se trese Britanija nije pisao princ Hari?! Evo ko stoji iza knjige kojom se planira nikad žešći udar na kraljeviće!

Kraljevski biograf Tom Bauer tvrdi da je raskrinkao princa Harija i to uživo na televiziji, tvrdeći da kraljević nije ni pročitao ono što će biti objavljeno u januru 2023.

01.11.2022 20:01

ŠOK NAD ŠOKOVIMA: Memoare od kojih se trese Britanija nije pisao princ Hari?! Evo ko stoji iza knjige kojom se planira nikad žešći udar na kraljeviće!
Foto: Shutterstock

Britanski princ Hari je zajedno sa izdavačkom kućom Penguin Random House odredio dan kada će njegovi memoari naslova “Spare” (Rezervni) ugledati svetlost dana i to će biti 10. januar naredne godine, svega 4 meseca posle smrti njegove bake, engleske kraljice Elizabete II. Međutim, iz dana u dan isplivavaju šokantni detalji u vezi sa spornom knjigom od koje se trese Dvor. Naime, poslednji u nizu skandala je gostovanje kraljevskog biografa Toma Bauera u emisiji “Dobro jutro, Britanijo” budući da je on izneo niz optužbi na račun odbegle vojvotkinje od Saseksa i izjavio da zapravo ona stoji iza spornih memoara, a ne princ Hari.

- Megan Markl je “glavni mozak” koji stoji iza memoara princa Harija, ona je ta koja je diktirala sve - izjavio je Bauer u TV emsiji, a preneo San

Voditelj je na to odgovorio da je to knjiga princa Harija, a ne njegove supruge, na šta je Bauer uzvratio još oštrije.

- Da li zaista mislite da je Hari uopšte pročitao knjigu?! S druge strane, Megan je pročitala apsolutno svaku reč. Ona je veoma inteligentna i prefrigana - odgovorio je kraljevski biograf, zapanjivši sve.

Bauer je istakao da su princ Vilijam i kralj Čarls III shvatili na vreme kakva je zapravo vojvotkinja od Saseksa. 

- Ona je u Veliku Britaniju došla u avanturistički pohod. Svesno je došla da stekne slavu i bogatstvo i potom je planirala da se vrati za Ameriku i da iskoristi kraljevsku titulu - istakao je Tom.

Deo novca koji se očekuje od prodaje memoara je već isplaćen princu Hariju, a u pitanju je polovina od očekivane zarade od oko 40 i po miliona evra, tako da je princ upravo postao “teži” za 20 miliona evra.

Ingrid Sjuard, glavna urednica “Majesty Magazine” osvrnula se i na naslov knjige koja znači “rezervni” (“Spare”).

- Pomalo je patetično što se Hari nikada nije odmakao dalje od rezervne uloge. On se celoga života osećao kao drugorazredni igrač. Princeza Dajana ga je navodno zvala rezevni, a Hari je od mladosti umeo da se našali da je, budući da će njegov stariji brat Vilijam jednog dana naslediti presto, on samo “rezervni” sin, tako da može da se ponaša kako god hoće i da radi šta god poželi - istakla je Ingrid.

Londonski TV voditelj Pirs Morgan nije štedeo na uvredama kada je upitan da prokomentariše memoare.

- Princ Hari će zajedno sa Megan baciti najnoviju bujicu zlonamerne prljavštine na kraljevsku porodicu, baš na vreme da uništi krunisanje svog oca za kralja. Čarls bi tom razdražljivom, sebičnom, pohlepnom i licemernom derištu trebalo da skine sve preostale kraljevske titule i privilegovani status što je pre moguće - poručio je Morgan.

Navodno, vojvoda od Saseksa u knjizi sebe opisuje kao muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i ekologa. 

Ono što će mnoge možda razočarati u memoarima jeste činjenica da u knjizi neće biti ni pomena o najvažnijim bivšim devojkama princa Harija. Dakle neće biti ni reči o vezi sa Kresidom Bonas sa kojom je bio od 2012. do 2014. godine, niti o Čelsi Dejvi, sa kojom se zabavljao čak 6 godina. 

Sve dame o kojima je bilo planirano da se piše bile su kontaktirane unapred kako bi se dobila dozvola od njih. Isto je učinjeno i sa prijateljima princa Harija, kako bi se dobila saglasnost da se o njima piše. Odgovor je bio zaprepašćujući, mada umotan u "svileni papir". Princ je dobio "korpu", tačnije, svi su mu okrenuli leđa. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)