Zanimljivosti

SRPSKA KOŠARKAŠICA BILA JE DUBLERKA SOFIJI LOREN! Lepotom je osvojila Holivud i poznatog milionera! (FOTO)

Trofejna srpska košarkašica lepotom je osvojila najbogatiju filmsku industriju, te su je angažovali za dublerku čuvene Sofije Loren.

11.11.2022 17:01

SRPSKA KOŠARKAŠICA BILA JE DUBLERKA SOFIJI LOREN! Lepotom je osvojila Holivud i poznatog milionera! (FOTO)
Ap photo

O lepoti žena sa Balkana oduvek se govorilo. Ko god je došao u neku od država nekadašnje Jugoslavije, nije ostao imun na šarm ovdašnjih lepotica. Čini se da je tako bilo oduvek. To potvrđuje i priča srpske košarkašice koja je osvojila Holivud.

Reč je o Ljubici Otašević (1933) nekadašnjoj košarkašici "Crvene zvezde". Uspešna sportiskinja iz Gornjeg Milanovca imala je životni put koji nije mogla ni da predvidi. Ljubica je još bila u đačkoj klupi kada je 1951. godine prvi put obukla crveno-beli dres. Imala je tad 18 godina. Odigrala je šest fantastičnih sezona i osvojila šest titula prvaka Jugoslavije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🏀™ (@czv_nostalgija)

 

Osim bavljenja sportom i studiranja na Filozofskom fakultetu, istakla se i svojom nesvakidašnjom lepotom. Upravo ona joj je otvorila vrata Holivuda. U 24. godini Ljubica napušta košarku i odlazi u Italiju kako bi usavršila jezik.

 

 

U Londonu sreće američkog producenta Karla Formana koji joj zbog neverovatne sličnosti sa Sofijom Loren nudi ulogu njene dublerke u filmu “Ključ” Kerola Rida. Ljubica je tu prepoznala svoju šansu za uspeh.Počinje da uzima časove glume, menja ime u Ljuba Bodin i traži sreću u Holivudu. Iza nje je ostalo i nekoliko malih uloga, a domaćoj publici najpoznatija je po epizodnoj roli u čuvenom filmu “Ljubav i moda”.

Pred Ljubicom su klecale noge mnogim muškarcima. Jedan od njih bio je i milioner Enrik di Portanova, ali je nakon četiri godine njihov brak propao, a Ljubica je posle razvoda dobila 1,5 miliona dolara. Prva ljubav bio joj je košarkaš Srđa Kalember, a potom se zabavljala sa poznatim fudbalerom Partizana, reprezentativcem Milošem Milutinovićem.

Ljubica se retko vraćala u Srbiju. Ipak, o svakom njenom dolasku naširoko se pričalo u javnosti. Jednom prilikom pojavila se u skupocenoj limuzini svog supruga, što nije moglo ostati neprimećeno.

 

 

- Kada je došla u Rim Ljubica je tamo snimala jedan film, i mama je puno snimala po svetu isto, ali se posle nije hvalila time, onda je Ljubicin muž upoznao mamu i rekao ‘Pa, šta je ovo? Je l’ ste vi svi takvi u Srbiji’”, govorila je svojevremeno o Ljubici glumica Jelena Žigon i dodala da su njih dve zaista ličile.

Postojale su priče da Ljubičinoj lepoti nije odoleo ni čuveni nobelovac Ivo Andrić koji je dolazio na utakmice Crvene zvezde samo zbog nje. 

Poslednje dane provela je u Hjustonu, gde je i preminula 1998. godine u 65. godini. 

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)