Zanimljivosti

KO JE MAJE HALDEMAN, MAJKA NOVOG VLASNIKA TVITERA? Fotografisala se naga i sa lažnim trudničkim stomakom, sin Elon Mask je napustio, ovo je njena priča! (FOTO)

Nakon što je odjeknula vest da je američki milijarder Elon Mask je zvanično postao vlasnik društvene mreže Tviter, svi su počeli da govore o njegovoj majci Maje Haldeman.

28.10.2022 11:01

KO JE MAJE HALDEMAN, MAJKA NOVOG VLASNIKA TVITERA? Fotografisala se naga i sa lažnim trudničkim stomakom, sin Elon Mask je napustio, ovo je njena priča! (FOTO)
Prntscrn/YouTube

Milijarder Elon Mask uvećao je svoje ogromno bogatstvo kupovinom društvene mreže Tvtier. Odjednom su svi ponovo počeli da se interesuju za život ovog bogataša. Jedna od tema jeste i njegova majka Maje koja zaista ima neobičan životni put.

Maje Haldeman ( 74) rođena je u Kanadi kao jedno od petoro dece u porodici. Početkom pedesetih godina njena porodica preselila se u Južnu Afriku. Živeli su avanturističkim duhom i obilazili su svet. Više od decenije porodica je lutala pustinjom Kalahari u potrazi za istoimenim izgubljenim gradom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

- Moji roditelji bili su veoma poznati, ali nikada nisu bili snobovi - govorila je Maje svojevremeno. 

O lepoti Haldemanove svi su govorili. Već 1969. godine bila je finalistkinja takmičenja izbora za mis Južne Afrike, a narodne godine udala se za Erola Maska južnoafričkog inženjera kojeg je upoznala u srednjoj školi. Sa njim je dobila troje dece Elona, Kimbala i Tosku. Sina Elona, danas milijardera, nazvala je po svom dedi Džonu Elonu Haldemanu. 

Pored majčinske i supužničke uloge, Maje nije zapostavljala obrazovanje. Prvo je magistrirala dijetetiku na univerzitetu u Južnoj Africi, a potom je stekla magistarsku diplomu i iz nauke o ishrani na univerzitetu u Tortontu. 

Foto: Shutterstock

Maje Mask

Njen brak sa Erolom nije potrajao. Razveli su se 1979. godine. Dve godine kasnije, Elon je odlučio kako želi da nastavi život sa ocem. Četiri godine kasnije pridružio mu se i Kimbal. Po završetku srednje škole, Elon se seli u Kanadu, gde su kasnije došli i Maje sa ćerkom Toskom. 

Za Maje je preseljenje u Kanadu značilo i uspon karijere modela. Pojavila se u nekoliko reklama, ali i na naslovnicama poznatih svetskih magazina. Jedno od fotografisanja koje je izazvalo veliki pažnju jeste ono kada se pojavila gola na naslovnici Tajm magazina.

- Direktor magazina me je video jedno jutro dok sam šetala psa i ponudio mi je da se fotografišem naga naslovnicu. Isprva, nisam bila mnogo srećna zbog ove ponude. Ipak, kako je to bio odeljak o zdravlju, pozvala sam svoju decu i rekla im to je Tajm magazin, moram prihvatiti. Bila je to prelepa fotografija - rekla je Maje za "WhoWhatWhere".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Potom se fotografisala i za jedan njujorški magazin sa lažnim trudničkim stomakom, naslovnicu kanadskog Ela, a sa 74 godine postala je najstariji model kupaćih kostima u Sport Ilustrated. Osim fotografisanja za magazine, Maje je napisala i memoare o svom avanturističkom životu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)