Zanimljivosti

GLUMICA OBOLELA OD OPAKE INFEKCIJE! Lekari je spasli od mikroorganizma koji "jede meso", njena priča iznenadila je svetsku javnost

Glumici bolest počela da izjeda telo, hitno morala na lečenje.

29.10.2022 11:05

GLUMICA OBOLELA OD OPAKE INFEKCIJE! Lekari je spasli od mikroorganizma koji "jede meso", njena priča iznenadila je svetsku javnost
Printscreen/Youtube/ScreenSlam

Glumica Džordži Henli, prepoznatljiva po ulozi Lusi Pevensi u flmovima "Hronike Narnije", sa 18 godina bila je  primljena u Adenrukovu bolnicu u Kembridžu zbog nekrotizirajućeg fascilitisa (bolest koja razara tkivo) koji joj je dijagnostifikovan. Glumica je sve šokirala otkrićem da je pomenuta bolest razorila njeno telo, te da je infekcija napravila na njemu pravu pustoš, a da joj je ruka sačuvana i spašena zbog opsežne operacije u pomenutoj bolnici. 

 

 

 Kada je 2013. godine krenula na fakultet i pohađala tek šestu nedelju, saznala je da je dobila infekciju koja joj je skoro oduzela život. Nacionalna zdavstvena služba navodi da je pomenuta bolest nekrotizirajući fascilitis rana faza, a koja ako se inficira zahteva hitno bolničko lečenje.

Mladoj glumici je zbog podmukle i opake bolesti pretla amputacija leve šake i ruke, međutim, zahvaljujući invazvnoj operaciji , a kasnije i rekonstruktivoj operaciji koja je podrazumevala presađivanje kože i ožiljaka, ona joj je spašena i sačuvana. Iako je govorila o tome, te nije sakrivala svoje ožiljke, glumica je sada podelila objavu na Instagramu, zahvalivši se bolnici na izuzetnoj nezi, deleći svoje iskustvo sa drugima i rekavši kako je tek sada, devet godina nakon toga, sposobna da otkrije svoje ožiljke. 

 

 

 

- Trebalo mi je dosta vreena da se izlečim i psihički i fizički, ali sam se ndala jednog dana da će toći pravo vreme da pričam šta se desilo. Danas je početak.- rekla je ona 

Profesija kojom se bavi, kako kaže, često se fokusira na usku ideju šta se smatra estetski lepim, pa je to često bilo kočnica za nju da se brine da neće dobiti neki posao zbog svojih ožiljaka. Ona je dodala da se "ne treba stideti svojih ožiljaka" i da to ne utiče na nju i njen kvalitet kao glumca. 

 

 

Portparol nacionalne zdravstvene službe "Poverenje" univerzitetskih bolnica u Kembridžu naveo je da oni ne komenatrišu pojedinačne slučajeve, al su uvek oduševljeni pozitivnim povratnim informacijama, naročito kada je to"napisano promišljeno". Istakli su i kako su uvek tu da svakog podrže kroz taj proces iako je put oporavka zaista dug i zahteva hrabrost.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)