VIP saveti

PEVAČICA OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE O SVOM ZDRAVLJU! Teže je nego što se mislilo: Ovo treba da znaju sve žene

O zdravstvenim problemima svetska megazvezda prvi put je govorila pre 3 godine, a sada se ispostavilo je teže nego što se mislilo.

14.05.2022 11:00

PEVAČICA OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE O SVOM ZDRAVLJU! Teže je nego što se mislilo: Ovo treba da znaju sve žene
Tanjug/AP

Pre tri godine čuvena pevačica Pink prvi put je progovorila o svojim zdravstvenim problemima. Ona je tada otkrila da se već 17 godina bori sa depresijom i anksioznošću. Svoje stanje tada je opisala kao ozbiljno i iznela detalj da ponekad danima plače čak i kada nema konkretan povod za suze.

 

Gore nego što se mislilo

Ispostavilo se da su njeni problemi mnogo ozbiljniji nego što se činilo. Zbog sve češćih napada panike ona je više puta završavala u Hitnoj pomoći i bolnici. U želji da pomogne ostalima da prepoznaju simptome i potraže pomoć ona je svoje iskustvo još jednom javno podelila na društvenim mrežama.

- Nekada sam imala grozne napade panike i nisam znala što se događa. Nisam imala s kim da razgovaram o tome, nisam znala kome da se obratim i šta da radim – priznala je pevačica.

Simptomi su bili toliko jaki da je mislila da umire.

- Osećala sam se kao da imam srčani udar, bilo je zastrašujuće – dodala je ona.

Završila više puta u bolnici

Posle svakog takvog napada završavala je u bolnici, ali su je lekari posle pregleda vraćali kući uz konstataciju da je fizički zdrava.

- Stalno su mi govorili da mi nije ništa. Svaki put su mi radili EKG, sve moguće analize i uveravali me da je sve u mojoj glavi – ispričala je pevačica.

Nakon jedne teške epizode rešila je da potraži pomoć psihoterapeuta.

- Na terapiji sam naučila kako da prepoznam simptome i izborim se sa napadima panike. Naučila sam kako da više brinem o sebi. Terapeut mi je pokazao koja sredstva da koristim u takvim situacijama. Započela sam sa meditacijom, vežbanjem. Ipak, ja sam muzičar i čini mi se da mi je najviše pomoglo pisanje pesama. To mi je verovatno spaslo život – bila je iskrena Pink.

Šta su napadi panike

Napadi panike su vrsta anksioznog poremećaja. Javljaju se iznenada i naizgled bez posebnog povoda. Simptomi su jak osećaj straha i uznemirenosti koji prate ubrzan rad srca, drhtanje, znojenje, problemi sa disanjem, što podseća na srčani udar.

U takvim situacija, savetuju lekari, potrebno je potražiti stručnu pomoć psihoterapeuta. U zavisnosti od toga koliko je bolest uznapredovala psihijatar može da prepiše i antidepresive kao terapiju.

Najvažnije je od svega je utvrditi šta su okidači koji izazivaju napade panike. Inače, tom poremećaju su sklonije žene, ali nije neobičan ni kod pripadnika muškog pola. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)