VIP saveti

"DAO SAM REČ DA NIKOME NEĆU POMOĆI" Ovako je Aleksandar Berček odbio sopstvenu decu, a ćerku je jednim potezom uvredio

Glumac ima svoje stavove iza kojih stoji.

03.09.2024 14:25

"DAO SAM REČ DA NIKOME NEĆU POMOĆI" Ovako je Aleksandar Berček odbio sopstvenu decu, a ćerku je jednim potezom uvredio
VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Glumac Aleksandar Berček ima 73 godine i iza sebe ima mnogobrojna ostvarenja kako filmskih, tako i televizijskih, pozorišnih. Pored bogate karijere uz njega je i njegova porodica. On je imao dva braka, iz kojih ima četvoro dece, iz prvog Nikolu i Milicu, a iz drugog Anu i Miloša.

Dvoje njegove dece je želelo da upiše glumu, a on to nije dozvolio.

- Od četvoro moje dece dvoje je htelo da upiše glumu. Ja to nisam dozvolio. Da sam video da su talentovani, ne bih se mešao. Da su oni to stvarno hteli, uspeli bi i bez mene. Mogu drvo da naučim da položi prijemni na FDU, ali sebi sam odavno dao reč da nikome neću pomoći. Ko vredi, može da uspe i bez moje pomoći - iskren je bio, pa se prisetio svog teškog odrastanja u siromaštvu:

- Pošto smo bili teška sirotinja, pokušao sam da se upišem u vojnu školu. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta su me odbili zbog neuhranjenosti - rekao je jednom prilikom glumac za Informer.

Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Glumac Aleksandar Berček nije dozvolio deci da se upišu na glumu

Vrlo brzo shvatio je da sve mora sam.

- Mene su, kad sam bio mali, roditelji samo trebali da nahrane i obuku. Posle sam shvatio da sve moram sam. Kada sam došao 1969. u Beograd sam se osamostalio. To je bilo neko sretno vreme, pa su bile stipendije. Ja sam imao tri - prisetio se on.

Jednom prilikom, požalio se kako nije dovoljno vremena provodio sa naslednicima.

- Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - rekao je Berček svojevremeno.

Mina Berček se udala za kontroverznog muzičara

Njegova ćerka Mina rekla je “Da” Đorđu Miljenoviću poznatijem kao Skaj Vikleru. Venčali su se veoma brzo nakon upoznavanja.

‒ Mina je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu i ne želim da se od našeg venčanja pravi cirkus u koji će protiv svoje volje biti uključeni članovi porodice i neki prijatelji koji to ne žele ‒ govorio je muzičar.

Pričalo se da njen otac taj odnos nikada nije podržavao, a na svadbi se nije pojavio. Bili su u braku nekoliko meseci, a kada su se rastali, kao i tokom ljubavi, njen otac ništa nije komentarisao. Inače, Skaj Vikler je bio u vezi i sa pevačicom Katarinom Ostojić Kajom.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)