VIP saveti

OTKRIVENA TAJNA SELME HAJEK: Bez jedne biljke ne može da zamisli dan! (FOTO)

Glumica koja je na pragu sedme decenije drži se prirodnih sastojaka u i to očigledno deluje kada je u pitanju njen fozički izgled.

01.02.2023 19:01

OTKRIVENA TAJNA SELME HAJEK: Bez jedne biljke ne može da zamisli dan! (FOTO)
Foto:Tanjug/AP

Selma Hajek važi za jednu od najlepših glumica na svetu. O njenoj blistavoj koži i fantastičnom tenu godinama se priča. Posebno je zadivljujuće to što ta meksička glumica ima 56 godina, a gotovo nijednu boru na licu i telu. 

Zbog toga je mnoge zanimalo kako uspeva da održi mladoliki izgled kože, uprkos stalnim snimanjima, scenskoj šminki i generalno veoma aktivnom stilu života. Svojevremeno je glumica otkrila da je za sve zaslužna jedna biljka koja raste na području Meksika, a koju ona rado koristi u svojoj svakodnevnoj rutini nege. Reč je o Tepezcohuite (tepezkohuite) vrsti mimoze, takođe se deklariše i kao korenasta biljka, poreklom iz južnog Meksika.

Travari je uglavnom koriste za lečenje upala na koži, kašlja, bronhitisa, čira na želucu, vaginalnih infekcija i bolova. Zove se još i drvo kože zbog svojih lekovitih svojstava. Tradicionalno se koristi za lečenje opekotina i zarastanja rana. Odlaže znake starenja na koži. Kora se fino melje u prah i nanosi na površnu kože. Koristi se pretežno o u latinoameričkim zemljama. 

Veruje se da kora i listovi drveta nalik paprati imaju različite lekovite koristi, iako nisu sprovedene velike ili pouzdane studije o tom drvetu.

- Koristim sastojak koji se zove tepezkohuite, koji se u Meksiku koristi za opekotine, jer potpuno regeneriše kožu - rekla je Selma u jednom intervjuu za španske medije. 

Iako na našem području ne postoji ta blagotvorna biljka, travari smatraju da su njoj najsličnije neven, kamilica, kora vrbe, kora bršljana, aloe vera.

Foto: Shutterstock

Selma Hajek ima svoju specijalnu rutinu nege

Tanini i antioksidativna svojstva koji se vezuju za koru te meksičke biljke zaslužni su za antiinflamatorna svojstva. Zato ona pomaže u sprečavanju upale kože uzrokovane aknama. Može da neutrališe slobodne radikale, koji su glavni uzročnici starenja kože. Pomaže u održavanju zdrave i čiste kože. Antiinflamatorno svojstvo dodatka pomaže u lečenju ekcema i drugih kožnih bolesti, piše Medicinenet.com.

Selma Hajek otkrila je i tajnu svoje jutarnje rutine koja je mnoge iznenadila. 

- Nikad ne čistim kožu ujutru. Moja baka me je naučila da noću koža nadoknađuje sve ono što ste izgubili tokom dana. Takođe, ako je noću dobro čistim, zašto bi mi lice bilo prljavo kada se probudim? - rekla je glumica za Njujork tajms.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)