Lice

DA LI ZNATE KO SU VANILA DEVOJKE: Ovaj trend se neverovatnom brzinom širi društvenim mrežama i svetom

One promovišu život u svetlim bojama, nose takvu garderobu i minimalno se šminkaju kako bi izgledale što prirodnije i svežije.

29.01.2023 12:30

DA LI ZNATE KO SU VANILA DEVOJKE: Ovaj trend se neverovatnom brzinom širi  društvenim mrežama i svetom
Pixabay.com

Poslednjih nedelja na društvenim mrežama dosta se priča o vanila devojkama - novom trendu koji se neverovatnom brzinom širi mrežama, pre svega TikTokom. U pitanju su devojke, najčešće plavuše, mada to nije pravilo, koje promovišu život u svetlim vanila bojama. Oblače udobnu garderobu u beloj ili bež boji, tako su uredile i svoj dom, a predstavnice su minimalističkog trenda u šminkanju.

Srećna republika vam otkriva sve o vanila devojkama.

Luksuz i elegancija

Vanila devojke, kako sebe nazivaju, neguju estetiku boje vanile koji se oslanja na luksuzan, ali udoban minimalistički način života. Te devojke nose odeću svetle vanila boje, udobne džempere, kardigane ili lagane svetle pantalone ili haljine bele, krem ili bež boje. Kod trenda nije fokus samo na odevanju, već i na stilu života i enterijera koji ih okružuje. Suština je u jednostavnosti koja je istovremeno i elegantna, u neutralnim, svetlim bojama.

Kosa i šminka

Kada je u pitanju njihov mejkap, insistira se na jednostavnosti, odnosno da ste našminkani, a opet da izgledate što prirodnije i sveže. Koriste se neutralne bež boje od pudera do senki koje samo ističu prirodnu lepotu.

Na TikToku postoji na stotine video-snimaka kako se našminkati u vanila stilu, sa minimalnom šminkom koja potencira negovanu i sjajnu kožu. Kad su u pitanju frizure te devojke forsiraju neobavezan stil, pa je kosa ili puštena da prirodno pada ili je pokupljena u neobaveznu punđu. Kako su primetili pratioci tog trenda na društvenim mrežama, vanila stil je kao stvoren za zimu.

- Sviđa mi se ovaj trend, daje toplinu tmurnim zimskim danima - 

- Ja nisam plavuša, a tako bih volela da budem vanila devojka. Mogu li i brinete da prate ovaj trend? -

- Meni sve ovo deluje malo rasistički zato što se forsiraju devojke plave kose i bele puti. Kako crnkinje da budu vanila devojke? - 

- Zašto u svemu što je lepo morate odmah da pronađete nešto ružno? Meni je vanila trend super, samo napred devojke – bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)