Lice

NEGA KOŽE POSLE 40: Ova tri koraka su bitna kako biste zadržali lepšavost i mladolikost (FOTO)

Emili Frost registrovani estetičar preporučuje klijentima kako na jednostavni način da negujemo kožu, uz to i garantuje rezultate posle nekoliko nedelja.

30.01.2023 18:05

NEGA KOŽE POSLE 40:  Ova tri koraka su bitna kako biste zadržali lepšavost i mladolikost (FOTO)
shutterstock.com

Nega kože zahteva različit pristup u zavisnosti od životnog doba u kojem se nalazimo. Kada smo u dvadesetim godinama, ne razmišljamo mnogo nezi kože koja tada još uvek proizvodi dovoljno kolagena koji je čini zategnutom, sjajnom i lepom, međutim, stvari se menjaju kada dođemo u četvrtu deceniju. Iako veliku ulogu u izgledu kože igra genetika, te nije nužno da sa godinama dođe i pojava bora, očekivano je da već u ranim srednjim godinama brinete na pravi način o vašoj koži.

Stručnjaci napominju da nikada nije kasno i da ima pomoći, te da već krenu sa tim sledeći određene korake.

pexels.com

Nega lica nakon 40-te godine je posebno važna

 

Prvi korak koji Emili Frost registrovani estetičar peporučuje svojim klijentima jeste korišćenje retinola  bez kojeg gotovo svaka dama koja drži do svog izgleda, ne može da zamisli dnevnu rutinu u nezi. On pomaže u obnavljanju ćelija, što kao rezultat ima smanjeno pojavljivanje finih linija i bora na licu.

U tiktok objavi koju je Frost podelila, tvrdi da sleđenje određenih koraka u nezi kože može značajno da poboljša izgled kože, posebno lica gde se rezultati mogu videti brzo.

Drugi važan korak, da bi vaše lice delovalo mlađe i svežije, jeste naneti antioksidant svakog jutra, kako bi izbegli oštećenja i pege od sunca. Emili je navela kako je kao treći korak neophodno naneti SPF ili kremu sa UV zaštitnim faktorom. Ovo, nažalos,t mnoge žene primenjuju samo tokom letnjih toplih dana, međutim, činjenica je da i tokom zime i drugih godišnjih doba, prete štetni UV zraci od kojih se moramo posebno zaštiti i koji naročito utiču na brže starenje kože.

 

@emilyfrostaesthetics Of youre over 40 and fear that it may be too late to save your skin, I promise it’s not too late, but the sooner you start taking care of your skin, the better results you will see! Here are my top everyday anti-aging tips for women over 40 💕 #antiagingskincare #antiaging #skincareforwomenover40 ♬ original sound - Emily Frost RN, LE, CLT

 

Ona je u komentarima svojih pratilaca navela da postoji i retinol za senzitivu kožu.

- Moja mama ima prelepu kožu i oduvek se držala podalje od sunčevih zraka. Koristila je kremu a zaštitu od sunca, te uvek na plaži nosi šešir. Ljudi misle da je moja sestra - komentarisala je jedna tiktokerka.

Neke od korisnica mreže su rekle da njima pomaže masaža i joga za lice. 

Emili je pokazala kako jedna njena klijentkinja sada izgleda i kako je izgledala pre, ali mnogima nije jasno da li je u pitanju botoks ili jednostavan tretman koji ova kozmetičarka primenjuje na svoje klijente poput ovog koji preporučuje. Ovo je naravno idealno rešenje za one dame koje bi želele da izbegnu botoks i korekcije, barem za početak.

Jedna korisnica je rekla da primenjuje ove korake dve nedelje te da to daje rezultate.

Frost je napomenula na kraju kao bonus informaciju da je važno ostati hidriran, što znači unositi dovoljno tečnosti i smanjiti konzumaciju šećera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)