Lice

NE BACAJTE KORE OD BANANA: Evo kako da se njima rešite tamnih kolutova oko očiju, OVO JE NAJBOLJI RECEPT!

Unutrašnja strana kore od banane bogata je vitaminima i antioksidansima koji su sjajno sredstvo za negu kože lica.

17.01.2023 10:03

NE BACAJTE KORE OD BANANA: Evo kako da se njima rešite tamnih kolutova oko očiju, OVO JE NAJBOLJI RECEPT!
Shutterstock

Većina žena, bez obzira na godine, ima problem sa tamnim kolutovima oko očiju. Iako postoje brojni korektori koji prikrivaju izražene podočnjake, činjenica je da taj problem narušava estetiku i daje licu umoran izgled.

Verovali ili ne, u uklanjanju podočnjaka i nadutosti ispod očiju može da vam pomogne kora od banane.

FOTO:Shutterstock

Veliki procenat žena, bez obzira na godine, ima probleme s tamnim kolutovima ispod očiju

Banane su izuzetno bogate kalijumom, koji pomaže u hidrataciji kože, i sprečava zadržavanje viška tečnosti u organizmu, pa na taj način utiču i na smanjenje podbulih podočnjaka. Osim toga, banane su bogate vitaminima C, E, B i A, kao i antioksidansima, a većina tih elemenata nalazi se baš u kori tog voća.  

Srećna republika vam otkriva recept za masku od kore od banana protiv podočnjaka. Naš savet je da birate organske banane kako biste izbegli moguće alergije usled pesticida koji se mogu zadržati u kori voća.

Priprema maske i tretman:

Unutrašnju, belu staranu kore, sastružite malom kašikom i tu masu pomešajte sa aloja verom ili hidratantnom kremom. Sve dobro izmešajte, masu nanesite na podočnjake i držite 10 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Ukoliko žurite i nemate vremena za pravljenje maske, jednostavno nanesite sastruganu bananu na podočnjake, sačekajte nekoliko minuta, a potom isperite. 

Vaši crni kolutovi ispod očiju će posle nekoliko tretmana nestati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)