Lice

Beljenje zuba na prirodan način: Kora od banane je dobra iz dva razloga

Bitno je da se ni sa jednim od ovih postupaka ne preteruje

21.02.2022 11:00

Beljenje zuba na prirodan način: Kora od banane je dobra iz dva razloga
Pixabay

Hrana, čajevi, kafa, cigarete, gazirana pića – sve to utiče na belinu zuba koji vremenom postanu žućkasti, sa flekama i nimalo lepi.

Naravno, pored redovne posete zubaru, nešto možete i sami da uradite kako bi vam zubu bili belji i lepši. Nekoliko namirnica je posebno pogodno za to, ali nikako ni sa jednom od njih ne smete da preterujete. Umerenost je i ovde pravilo broj 1.

Jagode

U sezoni jagoda, sve što treba da uradite je da ih presečete na pola i unutrašnjom stranom nekoliko minuta trljate zube. Nakon toga, usta isperite vodom.

Soda bikarbona

Malo sode bikarbone možete da stavite na četkicu i istrljate zube. Ovo nemojte često koristiti jer soda bikarbona može da ošteti zubnu gleđ.

Pixabay

U sezoni jagoda iskoristite njihovu moć kako biste izbeleli zube

 

Sok od limuna

Uz malo soli i soka od limuna napravićete pastu kojoj možete da istrljate zube. Ovo možete da koristite jednom nedeljno, a so možete zameniti sodom bikarbonom.

Jabukovo sirće

Sličnu pastu možete napraviti od jabukovom sirćeta i sode bikarbone. Smesu nanesite na četkicu, istrljajte zube a potom usta isperite vodom.

Pixabay

Posle pranja, zube istrljajte unutrašnjom stranom kore od banane

 

Pomorandžina kora i lovorov list

Od ova dva sastojka napravićete pastu kojom ćete temeljno istrljati zube. Pripremićete je tako što ćete izrendanu koru od pomorandže pomešati sa izmrvljenim listom lovora.

Kora od banane

Još jedan dobar razlog da ne bacate koru od banane. Uvek je možete upotrebiti kako bi vam zubi bili belji. Nakon što operete zube, istrljajte ih sa unutrašnjom stranom kore od banane. Ovaj postupak možete primenjivati svakog dana. Kora od banane sadrži salicilnu i limunsku kiselinu što je idealna kombinacija za izbeljivanje zuba.

Salicilna kiselina uklanja kamenac, dok limunska kiselina skida fleke. Rezultati mogu biti vidljivi već za nedelju dana, bez oštećenja gleđi, piše zdravisimo.com.

Komentari (0)