Lice

KOREJKA OTKRILA DREVNU TAJNU NEGE KOŽE: Dovoljan je jedan sastojak iz kuhinje!

Poznata južnokorejska Tiktokerka otkrila je čime se pripadnice njenog naroda neguju vekovima i zbog čega im je koža toliko blistava i sjajna.

15.01.2023 19:01

KOREJKA OTKRILA DREVNU TAJNU NEGE KOŽE: Dovoljan je jedan sastojak iz kuhinje!
shutterstock.com

Više nego ikada žene posvećuju pažnju nezi kože, što se posebno odnosi na lice, kako bi zadržale njegov mladalački izgled i sjaj i pokušale bar malo da zaustave starenje. Iako se čini da nekim damama to ide od ruke uz korišćenje raznih krema i tretmane za lice, druge se ne libe da odu na zatezanje regija koje otkrivaju prve znake starenja. Ipak, neke dame uz malo mašte, ali i iskustava starijih, pronađu rešenje za lepu i negovanu kožu.

Lajla, Tiktokerka poreklom iz Koreje, koja ima 52 godine, ali i pored toga sjajnu kožu, otkrila je na koji način ona brine o svojoj koži osvrnuvši se na to da žene iz Azije imaju prelepu kožu, naročito ruke, na kojima nema naznaka starenja, upitavši svoje pratioce da li znaju zbog čega je to tako?

Ona je otkrila da je tajna njihove lepote i mladalačkog izgleda u pirinču, odnosno pirinčanoj vodi, koju masovno koriste u svojoj nezi, a to joj je otkrila njena mama. Ona je u jednoj posudi oprala pirinač u vodi, a zatim tom tečnošću napunila teglu da bi u njoj odstojala nedelju dana. Kako je Lajla rekla, to mleko ili pirinčana voda iz frižidera može se koristiti kao maska za lice svakodnevno. Lajla to nekada čini natapanjem peškira napravljenom tečnošću i stavljanjem maske na lice oko 10 minuta. Nakon toga ispira lice. 

@50isthenewfword Sharing some of my oldest Korean skincare secrets. This Korean skincare hack is easy and most of you already have the product in your home. My mom taught me this one when I was in middle school. This is a must have Korean skincare for bright, even skin. #koreanskincareproducts #koreanskincareroutine #skincarehack #easyskincare #matureskin #darkspotstreatment #evenskintone #koreanhack #over50 #Lilasskincaretips ♬ original sound - Lila | beauty over 50

- Dobre rezultate i veliku razliku možete primetiti već nakon dve nedelje ako na dnevnom nivou koristite ovakav tretman - kaže ona u objavi.

Korisnici TikToka su bli oduševljeni njenim izgledom rekavši joj kako su mislili da je ona u tridesetim godinama. Mnogi su joj zahvalili na podeljenom triku. 

- Sada ćemo se svi kupati u pirinčanoj vodi, zar ne? -

- Ja koristim pirinčanu vodu godinama -

- Vaša koža je apsolutno božanstvena, hvala kraljice! 

- Hvala Vam, nikada nisam znala za ovo! -

- Radim ovo s vremena na vreme i prezadovoljna sam rezultatima - komentarisale su korisnice mreže.

Lajla je naglasila da tretman primenjuje ujutru i da pirinčanu vodu na licu ostavlja da odstoji deset minuta. Jedna pratiteljka je istakla  da je kojična kiselina iz pirinča moćni antioksidant i inhibitor tirozinaze koji sprečava pigmentaciju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)